Alrik de Jong
Alrik de Jong Style 2 apr 2017

De spijkerjas en andere classics die niet mogen ontbreken in jouw lentegarderobe

De winter klinkt alweer ver weg, dus is het nodig tijd om je garderobe weer eens te updaten. Doet een man goed. Deze classics, met een vintage spijkerjas voorop, mogen in ieder geval niet ontbreken in je lentegarderobe.

In dit artikel

  • Lees je welke items jouw lente garderobe compleet maken
  • Leestijd: ongeveer vier minuten

Spijkerjas

Terug van weggeweest, de oude vertrouwde spijkerjas. Met de nadruk op ‘oude’. Want de coolste exemplaren vind je niet bij de grote modeketens, maar in vintagewinkels. Die hebben een authentiekere pasvorm en zijn in het algemeen goedkoper.

Een oude Levi’s doet het natuurlijk altijd goed, maar als je ergens een vintage spijkerjas van Lois op de kop weet te tikken, kun je onze jaloerse blik verwachten.

Chino

Sommige mannen vergeten hem simpelweg te kopen: een goede chino. Dé broek voor een zonnige dag.

Zonnebril, een nieuwe

Je hebt er vast al meerdere, maar het is altijd verfrissend om een nieuwe te kopen. Eigenlijk het belangrijkste voorjaarsitem. Tips? Lees de Manners Guide voor de perfecte zonnebril.

Witte sneakers

Een witte sneaker voor een man is als een nest voor een vogel. Ieder voorjaar een nieuwe. Je kunt simpelweg niet zonder.

Mac coat

Een mac coat is een halflange jas die nonchalanter valt dan een trenchcoat. Geen riem om het midden dus. Dit is een musthave die altijd van pas komt.

Desert boots

Juist ja, van dat ene merk bijvoorbeeld. Maar je kunt ze ook echt wel goedkoper vinden bij verschillende modeketens. Een prettige kleur om te combineren is wolfgrijs (foto). Perfecte lenteschoenen, vooral omdat ze – weten we uit eigen ervaring – niet zweetvoetgevoelig zijn.

Wit T-shirt

Met een ronde kraag en van een niet al te dunne stof. Heb je nodig, vooral als je die spijkerjas op de kop hebt getikt.

Casual Blazer

Tijdens een netwerkborrel wil je wel een jasje aan, maar niet het colbert van je pak. Is ook zonde. Een casual blazer biedt de uitkomst. Bewaar ‘m vooral voor deze gelegenheid.

Overshirt

Wellicht heb je hier nog nooit van gehoord. Een overshirt zit tussen een jasje en een shirt in. Als beide varianten te dragen dus.

Hoodie

Je bent overmoedig op het terras gaan zitten en als het begint te schemeren ontdek je dat het toch nog geen zomer is. Op dat moment is een hoodie de heilige graal. Stijlvol (mits een stevige capuchon) en warm.

Trui van merinowol

Dan nog een trendingetje: wol van het merinoschaap. Een terechte trend overigens, want merinowol heeft een uiterst fijne kwaliteit en ademt goed. Ieder merk heeft wel een sweater in de collectie.

Reageer op artikel:
De spijkerjas en andere classics die niet mogen ontbreken in jouw lentegarderobe
Sluiten