Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 6 sep 2019
Leestijd: 3 minuten

Avengers: Endgame regisseurs niet verbaasd over vertrek Spider-Man

Avengers: Endgame was de climax van meer dan twintig Marvel films, een groots universum waarin iconische superhelden samen kwamen op een manier die we twintig jaar geleden niet voor mogelijk hielden. Spider-Man, Iron Man, Thor en tientallen andere bekende gezichten streden samen om het universum te redden.

Marvel Cinematic Universe zonder Spider-Man

Aan dat overwinningsgevoel kwam echter rap een einde toen bleek dat Spider-Man het Marvel Cinematic Universe ging verlaten. Sony Pictures en Marvel Studios gaan elk hun eigen weg, in twee filmwerelden die gescheiden zijn van elkaar. Spider-Man moet het maar doen met Venom, zonder verwijzingen naar of bezoekjes van Marvel helden als Black Panther en Thor.

Dat wordt even wennen, gezien Peter Parker juist het nieuwe gezicht van de Avengers leek te worden. Naar verluidt hebben Marvel en Sony Pictures nog tot medio 2020 om alsnog tot een deal te komen, maar insiders schatten de kans klein dat de twee studio’s eruit komen.

Avengers: Endgame regisseurs reageren

Maar wat vinden de regisseurs van Avengers: Endgame eigenlijk van dit nieuws? Dan hebben we het natuurlijk over de broers Joe en Anthony Russo.

Zij speelden een belangrijke rol in het überhaupt voor elkaar krijgen dat onze spinnenvriend naar Captain America: Civil War kon komen in 2016. Anthony Russo zei het volgende tegenover The Daily Beast:

“We waren er enorm gepassioneerd over. Dit is iets wat we echt wilden laten gebeuren, en we hebben er lang intern bij Marvel voor gevochten om het te laten gebeuren. ”

The Gray ManCinemaCon - 2019 Big Screen Achievement Awards - Inside
Joe en Anthony Russo Bron: VALERIE MACON / AFP (Afbeelding: VALERIE MACON / AFP)

Geen verbazing

Opvallend genoeg zijn de Russo broers helemaal niet verbaasd over het vertrek van Spider-Man. Juist omdat het zo ingewikkeld was om de twee studio’s samen te laten werken, wisten ze dat het een fragiele situatie was:

“Het was niet gemakkelijk. Kevin [Feige] heeft veel meegemaakt. Er waren veel ups en downs, en hij bleef ons kantoor binnenlopen en we bleven herhalen: ‘Kijk, we moeten het doen met [Sony]’, en dan ging hij weer terug naar zijn kantoor: ‘OK, ik zal het uitzoeken.’ Hij zocht een uitweg. Hij  hoopte dat we hem zouden begroeten met een euforisch ‘We hebben het ontdekt! We hebben geen Spider-Man nodig! ‘Omdat het veel werk is om twee grote bedrijven lief tegen elkaar te laten zijn, en omdat het überhaupt al bizar is dat het is gelukt, zouden we allemaal moeten dansen en vieren dat we er even van hebben mogen genieten..”

Daarom was het dus geen grote klap voor de regisseurs van Avengers: Endgame: “Ik denk dat dat is waarom Joe en ik niet zo kapot of verrast zijn dat ze uit elkaar zijn gegaan, omdat het zo moeilijk was om het in de eerste plaats te laten gebeuren.”

De toekomst van Marvel

Ondertussen blijven fans hopen, maar nu bekende gezichten die een sleutelrol spelen binnen Marvel Studios er zo open over zijn, lijkt de kans op een goed einde steeds kleiner te worden. Ach, misschien moeten we een voorbeeld nemen aan de Russo broers, en inderdaad vieren dat we überhaupt vijf films met Spider-Man hebben gehad.

Gelukkig heeft Marvel binnenkort andere jonge superhelden klaar staan om de Avengers te redden. Vlak onder onze neus bouwt Disney namelijk aan de toekomst van het Marvel Cinematic Universe, en hier lees je hoe! ?

Spider-Man: Homecoming
Bron: Sony Pictures Bron: Sony Pictures

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Avengers: Endgame regisseurs niet verbaasd over vertrek Spider-Man
Sluiten