Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 21 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Internet gaat los: woedende fans starten petities om Spider-Man te redden

Dat was even schrikken vanmorgen. Waar we in 2015 nog juichten toen bekend werd dat Spider-Man eindelijk op zou duiken in het Marvel Cinematic Universe, lijkt het er nu alweer sterk op dat we afscheid moeten gaan nemen van Tom Holland’s personage.

Spider-Man verlaat Marvel Cinematic Universe

Voor het geval je het nieuws had gemist: Spider-Man is ooit bedacht onder de vlag van Marvel, maar toen het bedrijf bijna failliet ging rond de eeuwwisseling besloot de stripgigant verschillende filmrechten te verpatsen. Dat er zo’n superhelden-hype zou ontstaan had destijds niemand durven dromen.

Waar dat toen Marvel heeft gered, bezorgt het nu Disney veel kopzorgen. In 2015 sloot het bedrijf een deal met Sony om alsnog Spider-Man te mogen gebruiken, waarbij Sony een flink percentage aan winst zou opstrijken. Marvel pakte 5 procent mee en mocht de merchandising voor zijn rekening nemen.

Die deal besloeg echter enkel de eerste twee solo-films met Tom Holland en de Avengers films tot en met Endgame. Daarna moesten de twee giganten weer rond de tafel. Nu Far from Home de meest lucratieve Sony film ooit is, eist Marvel een groter aandeel. Zolang Sony echter films met het geliefde personage blijft maken, blijft de filmlicentie in de handen van de van origine Japanse gigant.

Maar goed, over dergelijke details kun je meer lezen in dit artikel, waarin we je alles over de deal uitleggen en wat er nu aan de hand is. Voor nu telt eigenlijk maar één ding: fans doen op het internet massaal waar ze zo goed in zijn. Oftewel, woedend worden.

Hooivorken en petities

Nu het er sterk op lijkt dat Tom Holland en dus Spider-Man uit het MCU geschrapt worden, zijn fans bereid de hooivorken erbij te pakken. De afgelopen uren zijn er al tientallen petities opgedoken, vaak met al duizenden handtekeningen. Inclusief lekker dramatische namen als “Keep Spider-Man with Disney and the MCU” en “KEEP SPIDER-MAN IN THE MCU”, tot “Bring Spider-Man and Co. PERMANENTLY back to Marvel Studios”. De boodschap is in ieder geval duidelijk.

De kans dat dergelijke petities invloed zullen hebben op de onderhandelingen die nog lopen, is nihil. Natuurlijk weten Disney en Sony drommels goed hoe geliefd Spider-Man al decennia is. Dat is het hele punt van de onderhandelingen. Spider-Man in je arsenaal hebben staat gelijk aan een flinke zak geld. Een zak geld waar beide reuzen een groter aandeel in willen hebben.

Gelukkig is er nog een klein beetje hoop. Recente geluiden uit beide kampen wijzen erop dat de onderhandelingen nog niet afgelopen zijn, in tegenstelling tot wat er vanmorgen werd geconcludeerd. Hopelijk komen beide partijen er nog uit, maar het ziet er op het moment van schrijven niet zo best uit.

Ondertussen kijken we ook uit naar de nieuwe James Bond. Over die film weten we al meer dan je misschien zou denken. Hier lees je er alles over. ?

No Title

No Description

it’s Pamel’a ? on Twitter

In two months from now Sony and Disney better come back together with an “We were on a break” excuse. Because I know damn well we are not losing Peter Parker because of a bitch ass fight like money. Fucking compromise you dipshits. Stop being greedy! #SpiderMan #SaveSpiderMan

Marvel/GOT/Descendents on Twitter

Stan Lee at Sony right now #SaveSpiderMan @SonyPictures

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Internet gaat los: woedende fans starten petities om Spider-Man te redden
Sluiten