Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 20 feb 2020

Sony en Disney studiobazen werpen echt nieuw licht op Spider-Man ophef

Van buitenaf leek het erop of Spider-Man maar op het nippertje in het Marvel Cinematic Universe kon blijven, na pittige onderhandelingen tussen Sony en Disney. Een intrigerende roundtable met studiobazen aan tafel schijnt nieuw licht op de ophef.

The Hollywood Reporter organiseert geregeld roundtables, waarbij de grootste namen uit de filmindustrie met elkaar in gesprek gaan. Gezien de autoriteit van het magazine levert dat intrigerende discussies op. Het blad krijgt het namelijk bijvoorbeeld voor elkaar om het hoofd van vrijwel elke grote filmstudio tegenover elkaar te zetten.

Studiobazen aan tafel

We raden je dan ook aan een keer door hun YouTube-kanaal te scrollen. Waar interviews vaak haastig zijn en puur gevuld met PR, krijg je in een gesprek van vijftig minuten wel een interessante vorm van diepgang. Ondanks de belangen van de grote namen aan tafel wordt het echt een gesprek.

Daardoor kregen we onlangs een gesprek te zien tussen de regisseurs van Joker, Marriage Story en The Irishman. Deze week kwam misschien wel de interessantste roundtable tot nu toe online, met aan tafel de studiohoofden van onder andere Sony Pictures, Warner Bros., Universal Pictures, Amazon Studios en Disney Studios.

Spider-Man in het Marvel Cinematic Univers

De complete video kun je onderaan dit artikel checken, maar voor nu zoomen we even in op een interessant moment. De interviewer vroeg namelijk al snel Tom Rotham, baas bij Sony Pictures, naar de toekomst van Spider-Man in het Marvel Cinematic Universe.

Het zal niemand ontgaan zijn dat Disney en Sony Pictures vorig jaar op pittige wijze hebben onderhandeld om Spider-Man in het MCU te houden. Nu, maanden later, blikken de studiohoofden terug. Wat gebeurde er op dat moment, en waardoor kwam het alsnog goed?

“De fanbase, die belangrijk is voor ons allemaal, leek echt aan te slaan op wat Tom Holland en de ‘Spider-Man’ crew hebben neergezet En ze vinden het leuk. Ze vinden het leuk dat de MCU en Kevin Feige erbij waren betrokken. En we hoorden feedback die suggereerde dat het opnieuw bundelen van krachten waarschijnlijk een heel goed idee was,” aldus Tom Rotham.

En de toekomst?

Toen werd de baas van Sony Pictures gevraagd of die samenwerking door zal gaan nadat de huidige deal verloopt:

“Ik hoop het,” antwoordde hij. “Ik denk dat dit een klassieke win-win-win was. Ik denk dat het een overwinning was voor Sony. Ik denk dat het een overwinning was voor Disney. Ik denk dat het een overwinning was voor fans en bioscoopbezoekers. Het enige wat ik daarover zou willen zeggen is dat nieuwscycli en het ritme van de onderhandelingen niet noodzakelijkerwijs overlappen … Ik denk dat we sowieso tot die conclusie zouden zijn gekomen en dat het nieuws een aantal dingen voor was. ”

De intentie is er dus gelukkig om samen te blijven werken, maar in the end draait het allemaal om geld. Het is dus maar de vraag of ze na de huidige deal er opnieuw samen uit kunnen komen, zeker als Disney opnieuw agressief een groter percentage van de winst opeist.

Het is maar de vraag of Rotham niet simpelweg de boel achteraf invult, maar volgens de studiobazen waren ze er dus sowieso wel uitgekomen, ook zonder ophef onder de fans.

Check hieronder het complete gesprek:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Sony en Disney studiobazen werpen echt nieuw licht op Spider-Man ophef
Sluiten