Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Game 12/06/2020

Nieuwe Spider-Man game PS5 is de droom van elke Marvel fan

Sony heeft gisteren niet alleen het design van de Playstation 5 onthuld, maar ook een reeks aan games. Terwijl op Twitter de console zelf belachelijk gemaakt wordt, kijken Marvel-fans vooral verlekkerd naar de eerste beelden van Spider-Man: Miles Morales.

Dat is de opvolger van misschien wel de beste Marvel game ooit: Spider-Man. Dat was een exclusieve Playstation 4 game die in 2018 uit kwam. Die game werd vooral geprezen door het gevoel van vrijheid: als Spidey door de open wereld slingeren voelde als skaten in een goede skate-game. Vloeiend en verslavend.

Spider-Man: Miles Morales

Toch was Spider-Man na een tijdje ietwat repetitief, en smaakte de game meteen al naar meer. Gelukkig krijgen fans dus nog veel sneller een nieuwe portie Spider-Man dan verwacht. Spider-Man: Miles Morales wordt namelijk een launch game op de PS5.

Oftewel, je kunt dit najaar al met de game aan de slag. Miles Morales kun je al kennen uit de eerste game, maar daarin was het personage beperkt speelbaar. Hij werd vooral populair na zijn introductie in de Marvel Ultimate comics-lijn, waarin Morales de nieuwe Spider-Man was. Ook speelde hij de hoofdrol in de fantastische film Into the Spider-Verse.

De eerste trailer voor Spider-Man: Miles Morales toont amper gameplay. Wel krijgen we al een aantal nieuwe abilities te zien, zoals de mogelijkheid om met camouflage rond te kruipen. Ook valt op dat het weer verandert, een feature die niet aanwezig was in de eerste game. De eerste game was al een genot om te spelen, laat staan op next-gen niveau!

Technische mogelijkheden

Opvallend detail: Sony heeft de originele Spider-Man game meermaals gebruikt om te demonstreren hoeveel sneller de PS5 is. Door de geavanceerde custom SSD in de nieuwe console kunnen games een stuk sneller laden, en zijn grotere levels mogelijk.

De originele Spider-Man maakt met die tech al indruk, dus het wordt al helemaal interessant om te zien wat de ontwikkelaars achter Miles Morales voor elkaar gaan krijgen. Die game is immers vanaf het begin met de PS5 in het achterhoofd gebouwd. Voor nu blijft het echter bij een aankondigingstrailer. Hopelijk horen we snel meer!

Spider-Man: Morales komt de komende feestdagen uit op de PS5. Check ook de nieuwe GTA die naar die console komt!

Reageer op artikel:
Nieuwe Spider-Man game PS5 is de droom van elke Marvel fan
Sluiten