Redactie
Redactie Films & Series 28 sep 2019

Plottwist: Marvel mag toch nog voor één keer met Spider-Man aan de slag

Goed nieuws voor fans van Spider-Man. Dit omdat het personage vanwege een onvrede over de rechten niet meer in de Marvel Cinematic Universe films te zien mocht zijn. Een recent bericht wijst er echter op dat Disney en Sony alsnog tot een overeenkomst zijn gekomen.

Sony en Disney sluiten alsnog deal over Spider-Man

Het was even spannend toen Spider-Man vanwege een conflict met eigenaar Sony niet meer door Disney gebruikt mocht worden om in het Marvel Cinematic Universe te verschijnen. Spider-Man ontstond in de comics van Marvel, maar de stripgigant moest toen het in zwaar weer zat de filmrechten verpatsen. Daardoor was het uberhaupt al een wonder dat Spider-Man sinds 2015 geregeld in films van Marvel verscheen.

Dat leverde Sony zoveel succes op dat de filmgigant wel zonder Marvel verder dacht te kunnen gaan. Daarom weigerde Sony Pictures Disney’s eisen tijdens de nieuwe onderhandelingen die afgelopen maanden plaatsvonden.

Toch gingen veel fans er vanuit dat de twee wel tot een nieuwe overeenkomst zouden komen. Al leek die deal er na herhaaldelijk overleg niet te komen.

Gelukkig blijkt er nu alsnog een nieuwe deal gesloten te zijn. Meerdere bronnen melden namelijk dat er Sony en Disney er nu wel samen uit zijn gekomen.

Nieuwe film

Naast het feit dat er een nieuwe samenwerking komt is er ook gesproken over een nieuwe Spider-Man film. Deze zou zelfs nog in de vierde fase van het Marvel Cinematic uitkomen en wel op 21 juli 2021. Dit terwijl er ook al een vijfde fase aangekondigd is.

Tevens zou Spider-Man nog in een andere Marvel Cinematic Universe film te zien zijn, al is nog niet bekend welke. Marvel baas Kevin Feige is enthousiast:

”Spider-Man is een krachtig held en icoon wiens verhaal wereldwijd alle leeftijdscategorieën te bereiken. Hij is tevens de enige held met de superkracht om in beide werelden terecht te komen. Dus als Sony doorgaat met een eigen Spider-Verse dan weet je nooit welke verassingen we in de toekomst nog gaan zien.”

Juich echter niet te vroeg. Naar verluidt krijgt Marvel hiermee enkel de kans om Spider-Man op een logische manier uit het MCU te laten stappen. Een bevredigend einde, in plaats van een plotselinge verdwijning. De kans dat Sony Pictures en Marvel Studios daarna volledig hun eigen weg zullen gaan, is zeer groot.

Reageer op artikel:
Plottwist: Marvel mag toch nog voor één keer met Spider-Man aan de slag
Sluiten