Marvel gaat voor multiverse: oude bekende keert terug voor Spider-Man 3

Bijzonder nieuws: Alfred Molina keert terug als Doctor Octopus voor de aankomende Spider-Man-film van Sony en Marvel. Kunnen fans dan toch op multiverse-chaos rekenen?

Tom Holland is fantastisch als Spider-Man. Hij is de perfecte match voor de energieke en jeugdige superheld. Aan de schurken-kant kunnen de recente films echter niet tippen aan de films met Tobey Maguire, en dan vooral de tweede.

Doctor Octopus komt terug

Daarin zit namelijk naar onze mening de beste filmschurk uit de Spidey-films: Doctor Octopus, ook wel bekend als Doc Ock. Zijn tentakel-armen maakten destijds indruk op een manier die de nieuwere Marvel-films niet kunnen evenaren: toen was goede CGI nog zeldzaam, nu tovert elke studio overtuigende fictieve werelden op het witte doek.

Fans kunnen op een flinke dosis nostalgie gaan rekenen, want Alfred Molina keert terug als Doctor Octopus in de aankomende Spider-Man-film van Marvel en Sony. Dezelfde acteur als in Spider-Man 2, uit 2004. Dat meldt The Hollywood Reporter.

Spider-Man 2 Doctor Octopus
Doctor Octopus vs. Spidey (Bron: Sony)

Verschillende Spider-Mans

Dat nieuws is op zichzelf al significant, maar wordt des te interessanter in de context van het nieuws dat ook Jamie Foxx zijn schurkenrol opnieuw mag vervullen als Electro.

Doctor Octopus komt uit het universum waarin Tobey Maguire Spider-Man speelt, Electro uit de films met Andrew Garfield in de hoofdrol.

Daarmee lijken de geruchten dat we op een soort Into the Spider-Verse-avontuur kunnen rekenen steeds concreter te gaan worden. Benedict Cumberbatch krijgt als Doctor Strange ook een grote rol in de nieuwe Spider-Man-film, waardoor de rol van het multiverse alleen maar waarschijnlijker wordt.

Multiverse!

Gaat Peter Parker door die andere parallelle universums reizen? Wordt het enkel een flashback? En komen Tobey Maguire en Andrew Garfield dan ook terug? Allemaal vragen zonder antwoorden, maar als we de geruchten combineren met het bevestigde nieuws zoals dat van vandaag, dan ontstaat er een fascinerend plaatje. Een behoorlijk nostalgisch, uniek en vooral gewaagd plaatje. Meta ten top.

Een ding is duidelijk: het wordt tijd om de geweldige animatiefilm Spider-Man: Into the Spider-Verse weer eens aan te zetten. Op 17 december 2021 gaan we ontdekken of de live-action Spidey ook het multiverse in gaat duiken!

The Hollywood Reporter

Reageer op artikel:
Marvel gaat voor multiverse: oude bekende keert terug voor Spider-Man 3
Sluiten