Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 9 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Doctor Strange: Spider-Man 3 krijgt nieuwe mentor na Iron Man

Alles wijst erop dat Doctor Strange na Iron Man de nieuwe mentor van Spider-Man wordt. Benedict Cumberbatch gaat de rol spelen in Spider-Man 3.

Spider-Man maakte zijn debuut in het Marvel Cinematic Universe (MCU) met Tony Stark als mentor. Iron Man hielp de jonge Peter Parker in Captain America: Civil War met zijn eerste stappen als superheld. Stark speelde tevens een belangrijke rol in Spider-Man: Homecoming.

Spider-Man 3

Maar ja, Robert Downey Jr. is toch echt klaar met die rol, zoals de acteur onlangs nog benadrukte tijdens een podcast waarin hij te gast was. Een klap waar ook Peter Parker het moeilijk mee  heeft, zo zagen we in Spider-Man: Far from Home. Ja, Nick Fury (maar eigenlijk Talos) leek zijn nieuwe vaderfiguur te worden, maar die is op kosmisch niveau bezig met bedreigingen uitschakelen.

Gelukkig lijkt het er sterk op dat Spidey het niet zonder mentor hoeft te stellen. Sony en Marvel gaan opnieuw samenwerken voor Spider-Man 3, waarbij een grote rol is weggelegd voor niemand minder dan Doctor Strange. Dat meldt het zeer betrouwbare The Hollywood Reporter.

Doctor Strange en het multiversum

Spider-Man 3 begint later deze maand met filmen in Atlanta. Hetzelfde geldt opvallend genoeg voor Doctor Strange in the Multiverse of Madness, maar dan in Londen. De rol van Benedict Cumberbatch in de nieuwe Spider-Man-film maakt het des te duidelijker dat ook Peter Parker te maken gaat krijgen met het multiversum.

Een concept dat al de basis vormde van de fantastische Spider-Man-film Spider-Man: Into the Spider-Verse. Alles wijst erop dat Marvel Studios die parallele oneindige universums ook gaat verkennen op het witte doek. Niet alleen de titel van de nieuwe Doctor Strange-film bevestigt dat, maar ook WandaVision zet stappen in die richting.

Jamie Foxx en Electro

Tevens is het recentelijk bekendgemaakt dat Jamie Foxx opnieuw Electro gaat spelen in Spider-Man 3. Een rol die hij ook al vertolkte in The Amazing Spider-Man 2, voor Sony zijn superheld opnieuw rebootte en Tom Holland het stokje van Andrew Garfield overnam. Of het multiversum ook de verklaring gaat zijn achter de terugkeer van Electro, gaan we in de bioscoop ontdekken. Spider-Man 3 staat op de planning voor 17 december 2021.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

THR

Reageer op artikel:
Doctor Strange: Spider-Man 3 krijgt nieuwe mentor na Iron Man
Sluiten