Redactie
Redactie Uncategorized 17 sep 2017

Spartan Race komt naar Nederland…. Eindelijk!

Je zit onder de modder, het zweet gutst langs je hoofd. Na kilometers rennen en klimmen bereik je eindelijk de speerwerparena. Met al je kracht werp je de speer op het doel: mis! Die dertig burpees als straf kunnen er ook nog wel bij. Met hulp van je vrienden bereik je uiteindelijk de finishlijn. Je voelt je gebroken en springlevend tegelijk. Welkom bij de Spartan Race, die eindelijk naar Nederland komt.

De Spartan Race is extremer dan de mud run die je in Nederland gewend bent

Of je deze ultieme race nu kent van de tv-zender Spike of niet, er is maar één manier om erachter te komen dat de Spartan Race iets anders is dan de gemiddelde mudrace: meedoen. Op 21 oktober 2017 vindt het evenement plaats op het strand, in de duinen, het water en de bossen van nationaal park Zuid-Kennemerland bij IJmuiden aan Zee.

Een obstacle run is een zwaar parcours in competitievorm. Er is een ijzersterke community van sporters die over de hele wereld deelnemen aan dit soort races. Ook in Nederland. Zo deden er in 2016 in het gehele land meer dan 200.000 mensen mee en werd er zelfs een EK gehouden in ons land. Tijd dus om de Spartan Race – een van de bekendste obstacle runs ter wereld – te verwelkomen op Nederlandse bodem.

Voor alle niveau’s

Bij de Spartan Race in IJmuiden aan Zee, onder de rook van Amsterdam, zijn deelnemers van alle niveaus welkom. Zo kies je als beginnend obstacle racer voor de Spartan Sprint (6+ kilometer en meer dan twintig obstakels). Wil je de grens opzoeken, meld je dan aan voor de Spartan Super (13+ kilometer en meer dan 25 obstakels).

Kinderen van 4 tot 13 jaar gaan voor de Spartan Kids Race. In de voortuin van het nationaal park Zuid-Kennemerland vind je de ideale omstandigheden voor een avontuur om nooit te vergeten. Verrassend, uitdagend, rauw en avontuurlijk. En met de beroemde Spartan-obstakels. Meer informatie over de Spartan Race in Nederland vind je hier.

Dit artikel verscheen al eerder op Outdoor Manners.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Spartan Race komt naar Nederland…. Eindelijk!
Sluiten