De sparringpartners van Mayweather leggen uit waarom McGregor kansloos is

Thomas Aalderink 11 aug 2017 Life

Floyd Mayweather is van de absolute buitencategorie. De volgens velen beste bokser aller tijden stond 49 keer in de ring. Meer dan de helft van deze partijen won hij met een knock out en verliezen of gelijkspelen deed hij nooit. Heeft een MMA-vechter als Conor McGregor überhaupt wel een kans tegen The Money?

Met deze vraag ging Dotun Aktinoye van ESPN The magazine naar drie sparringsmaatjes van Mayweather en hun antwoord was unaniem. Volgens de drie boksers heeft Conor McGregor namelijk helemaal niets te zoeken in de ring. Zij zijn er dan ook van overtuigd dat Floyd op 26 augustus zijn vijftigste overwinning gaat boeken.

Zab Judah (rechts) Bron: Getty Images

Eén van de ondervraagde mannen is Zab Judah. Deze bokser uit Brooklyn is viervoudig wereldkampioen en titelhouder in zowel het junior welterweight als in de welterweight klasse. Volgens Judah traint Mayweather soms met twintig sparringpartners tegelijk. Eén voor één gaat hij ze te lijf zonder moe te worden. Zijn ijzeren conditie en vernietigende rechter gaan volgens Zab de doorslag geven.

Hij sloopt je zowel fysiek als mentaal

Ook Demarcus Corley zet zijn geld in op Floyd. Deze bokser is misschien niet zo bekend bij velen, maar hij heeft toch een aardige geschiedenis. Al bijna twintig jaar staat Corley in de ring en deze man weet dus wel hoe de sport in elkaar zit. Hij omschrijft Mayweather als een slang. Een slang die je niet kunt raken, maar die jou wel te pakken neemt. Volgens Corley zijn snelheid en precisie de belangrijkste wapens van Floyd. Hij maakt je lichamelijk kapot met zijn stoten en mentaal sloopt hij je tijdens de wedstrijd met zijn trash-talk.

Zowel Judah als Corley hebben de kracht en snelheid van Mayweather zelf ervaren. Beide boksers legde het af tegen de koning. De derde ondervraagde, Errol Spence Jr., stond nooit tegenover Mayweather en dat wil hij zo houden ook. Net als Zab is ook Errol vooral onder de indruk van het ijzeren conditie van Floyd. Hij vecht in de twaalfde ronde net als in de eerste ronde en is dus gewoon niet kapot te krijgen.

Zware dobber

Alle drie de mannen hebben dus met de opponent van McGregor getraind of zelfs tegen hem gevochten. Ze kennen hem als geen ander en weten precies tot wat hij in staat is. Hun woorden moeten we absoluut serieus nemen en dit is dus nogmaals een bevestiging dat The Notorious een zware avond voor de boeg heeft. Conor waar ben je aan begonnen?

Reageer op artikel:
De sparringpartners van Mayweather leggen uit waarom McGregor kansloos is
Sluiten