Was de sparringpartner van McGregor in het geheim een spion van Mayweather?

McGregor verweerde zich afgelopen weekend kranig, maar dit bleek niet voldoende om de man die nu op 50-0 staat te stoppen. Mayweather moest desalniettemin tot het uiterste gaan om de prestige wedstrijd te winnen en kreeg daar schijnbaar hulp bij van de voormalige sparringpartner van McGregor.

Het lijdend voorwerp in dit verhaal is Paulie Malignaggi. Deze Amerikaanse bokser was van 2007 tot 2008 titelhouder in de WBA junior welterweight en tussen 2012 en 2013 de kampioen in de WBA welterweight. In zijn loopbaan won hij 36 partijen, waarvan zeven met een knock out, en stapte hij acht keer als verliezer uit de ring. Maart dit jaar besloot hij om de handschoenen aan de wilgen te hangen en een nieuwe uitdaging te zoeken.

Kock out tijdens de training

Deze vond hij bij Conor McGregor. De Ier was zoekende naar goede sparringpartners en Paulie was een logische keuze. De man uit Brooklyn kwam namelijk uit in dezelfde gewichtsklasse als Floyd en staat ook bekend om zijn snelheid en beweeglijkheid. Op papier een mooie partner en de eerste weken verliep dit ook als gehoopt. De problemen kwamen toen UFC-baas Dana White een filmpje deelde via Twitter.

In de tien seconden durende video zien we Conor en Paulie tegenover elkaar in de ring. Er worden een aantal stoten uitgedeeld en dan raakt McGregor zijn trainingsmaat goed en Malignaggi gaat naar de grond. Dit gebeurde tijdens een sparringswedstrijd die twaalf rondes duurde. Dana White onthulde deze beelden, waarschijnlijk, om de wereld te laten zien dat Conor een bokser tegen de grond kan krijgen.

Here is the video everyone wanted to see of Conor vs Paulie Malignaggi former IBF and WBA World Champion @thenotoriousmma

A post shared by Dana White (@danawhite) on

Van trainingsmaatjes naar vijanden

De fans van UFC vonden het fantastisch en de video werd bijna 25.000 geretweet. Paulie daarentegen vond het een stuk minder leuk dat deze beelden online verschenen. Vooral omdat deze, volgens hem, geen eerlijk beeld gaven. Hij beschuldigde Dana White van het knippen van de beelden en weglaten van de context. Het was een stukje Conor verheerlijking over zijn rug.

Hierdoor ontstond een directe breuk tussen de gestopte bokser en de Ier. Paulie haalde stevig uit naar Dana White en ook McGregor kreeg de nodige kritiek over zich heen. De Ier zou volgens Malignaggi boos zijn dat de bokswereld hem niet accepteert en liet ook weten dat hij McGregror nooit meer hoopt te zien.

Het was duidelijk dat deze relatie niet meer gered kon worden. Dat werd nogmaals bevestigd toen de twee elkaar tegenkwamen in aanloop naar de laatste persconferentie. Buiten liepen ze elkaar tegen het lijf en Paulie kon het niet laten om Conor op te zoeken. De man met de gekrenkte trots was zichtbaar gefrustreerd en McGregor kon het niet laten om hem nog verder op te naaien.

Op 1:56 zie je de confrontatie tussen beide kemphanen:

Een grap? Of de waarheid?

Enkele dagen later dook Malignaggi opnieuw op in een video. Ditmaal niet schreeuwend en tierend tegenover McGregor, maar breed lachend met Floyd Mayweather. Laatstgenoemde maakte duidelijk dat Paulie een goede vriend is en dat hij er nooit problemen mee had dat hij Conor hielp in de voorbereiding. Integendeel zelfs!

Lachend vertelt Mayweather dat hij Paulie juist naar McGregor gestuurd heeft, dat de knock out in de training nep was en dat ze het vanavond nog even uitgebreid over de strategie gaan hebben. In hoeverre de twee daadwerkelijk informatie hebben uitgewisseld, is onduidelijk. Waarschijnlijk hebben ze elkaar niet meer gesproken na dit moment en heeft Mayweather hier geen voordeel uitgehaald, maar het blijft toch een opmerkelijk verhaal.

Hieronder zie je de “onthullende” video:

Reageer op artikel:
Was de sparringpartner van McGregor in het geheim een spion van Mayweather?
Sluiten