Zoek je een spannende serie? Begin dan aan de Netflix Original ‘3%’

Eerder dit jaar maakten we een lijstje met de spannendste serie op Netflix die niet Engelstalig zijn. De streamingdienst is namelijk druk bezig om hun aanbod nog diverser te maken. De netflix Original 3% is daar een mooi voorbeeld van. Deze ijzersterke thriller laat namelijk zien dat ze ook in Brazilië wel weten hoe ze een serie moeten maken.

Het eerste seizoen van 3% verscheen al in 2016, maar we willen hem graag nog even bij je onder de aandacht brengen. Waarom? Omdat op 27 april het tweede seizoen gaat verschijnen. Dit is dus een mooi moment om te beginnen aan deze topserie. Het eerste seizoenen werd goed onthaald en scoorde uitstekend op Rotten Tomatoes. Ook de verwachtingen voor het vervolg zijn daarom hoog.

Strijden voor een beter leven

3% speelt in op een wereldwijdprobleem waar nog steeds geen oplossing voor is: overbevolking. De aarde loopt langzaam maar zeker steeds voller en dat trekt onze planeet straks niet meer. In de serie is Brazilië veranderd in een gigantische sloppenwijk. Veel mensen leven in armoede en er komt bijna letterlijk een gigantische kloof tussen arm en rijk.

Netflix thriller ‘The Titan’ is een ijzersterke film over het einde van de mensheid

De elite woont namelijk niet meer op het vasteland, maar op een paradijselijk eiland voor de kust. Om de arme inwoners toch een kans te geven op een beter leven, kunnen ze een plek op het eiland verdienen. Hiervoor moeten ze een serie aan tests doorstaan. Uiteindelijk mag alleen de beste 3% op het schitterende eiland gaan wonen. De overige 97% is gedoemd tot een leven in armoede.

De deelnemers worden gedwongen om tot het uiterste te gaan en moeilijke keuzes te maken. Deze strijd haalt het slechtste in de mens naar boven en laat zien hoe ver we gaan om een beter leven te hebben. Deze interessante opzet maakt 3% niet alleen een spannende thriller, maar ook een serie die net even anders is dan je gewend bent.

3% op Netflix

Het eerste seizoenen staan al voor je klaar op Netflix en kun je meteen gaan bingen. Deze bestaat uit acht afleveringen die allemaal ongeveer 45 minuten duren. Als je nu begint en twee afleveringen per week kijkt, ben je precies op tijd bij wanneer het tweede seizoen online komt. Deze staat namelijk vanaf 27 april op Netflix.

Ben jij al lid van onze nieuwsbrief?

Het laatste Netflix nieuws in je inbox

Reageer op artikel:
Zoek je een spannende serie? Begin dan aan de Netflix Original ‘3%’
Sluiten