South Park-makers: ‘Sorry China, we verwelkomen de Chinese censuur’

De makers van South Park hebben hun ‘excuses’ gemaakt aan China, omdat het land in de meest recente aflevering van de animatieserie belachelijk zou worden gemaakt.

South Park verdween als reactie volledig van het Chinese internet. “Net als de NBA verwelkomen we de Chinese censuur in onze huizen en harten”, reageren makers Trey Parker en Matt Stone spottend op Twitter.

Band in China van Southpark

In de aflevering Band in China wordt Randy, de vader van Stan, betrapt op het verkopen van wiet in China en wordt hij naar een werkkamp gestuurd dat vergelijkbaar is met de ‘heropvoedingskampen’ in de provincie Xinjiang. Randy komt daar een gevangen Winnie the Pooh tegen, een verwijzing naar de gecensureerde beer. Winnie wordt gecensureerd in China omdat hij op social media wordt vergeleken met de Chinese leider Xi Jinping. “Xi lijkt helemaal niet op Winnie the Pooh”, zeggen Parker en Stone nu.

Trey Parker en Matt Stone gooien nog wat extra kolen op het vuur. “Lange leve het grote communistische China! Moge de rijstoogst deze herfst rijkelijk zijn. Is het nu weer goed tussen ons, China?” Bekijk de aflevering Band in China van South Park hier.

South Park staat nu op Netflix

Zonder al te veel bombarie slingerde Netflix vorige maand een groot aantal South Park-seizoenen op de streamingdienst in Nederland. Gezien de simpele animatiestijl zou je zeggen dat het weinig uitmaakt, maar de afleveringen spatten van je beeldscherm af in het glorieuze 4K. Naast een aantal complete seizoenen staat er ook een soort greatest hits verzameling op. Oftewel, de beste afleveringen van de seizoenen die niet op Netflix staan. Bekijk deze vier afleveringen die je sowieso moet zien. De aflevering Band in China staat er nog niet op.

? Check ook: 7 enge technologieën uit Black Mirror-afleveringen die zijn ingehaald door de realiteit

Reageer op artikel:
South Park-makers: ‘Sorry China, we verwelkomen de Chinese censuur’
Sluiten