South Park staat nu op Netflix (en deze 4 afleveringen moet je zeker zien)

Zonder al te veel fanfare slingerde Netflix vorige week een groot aantal South Park seizoenen op zijn streamingdienst in Nederland. Gezien de simpele animatiestijl zou je zeggen dat het weinig uitmaakt, maar de afleveringen spatten van je beeldscherm af in glorieus 4K.

South Park op Netflix: dit moet je zien

Naast een aantal complete seizoenen staat er ook een soort greatest hits verzameling op. Oftewel, de beste afleveringen van de seizoenen die niet op Netflix staan. Afgelopen weekend vroegen we een aantal grote fans die selectie eens te checken, en bijna allemaal waren ze het met de keuzes eens.

Maar wat nou als je nog nooit South Park hebt gevolgd, of als je alleen het beste van het beste wilt zien? We zetten vier ondertussen legendarische afleveringen van de vlijmscherpe cartoon op een rijtje die je nu op Netflix kunt checken.

“Scott Tenorman Must Die” (Seizoen 5, aflevering 4)

Na al die jaren zijn fans het bijna altijd over een ding eens: Scott Tenorman Must Die is de beste aflevering van South Park. Zelfs Trey en Matt zelf, de twee genieën achter de show, twisten daar niet over. In deze aflevering maakten fans voor het eerst echt kennis met de keiharde kant van Cartman. Zijn rivaliteit met Scott Tenorman van zijn school komt tot een kookpunt wanneer hij de ouders van Scott aan hem voert in een bak chili. Jup, dat is South Park!

“Trapped In The Closet” (Seizoen 9, aflevering 12)

South Park wordt altijd binnen een week gemaakt, waardoor de makers altijd gevat in kunnen gaan op wat er speelt in de ‘echte wereld’. En hoe! Matt en Trey hebben er nooit voor teruggedeinsd om op hilarische wijze kritiek te leveren op wie of wat dan ook. Van Trump tot Kanye West. Vooral Scientology moet het ontzien in de legendarische aflevering Trapped In The Closet. Het is een van de meest controversiële afleveringen van de show. Tom Cruise en andere beroemde leden van de kerk dreigden met rechtszaken en boycots tegen de show en zelfs Comedy Central. Isaac Hayes, de stem van Chef in South Park, stapte na deze aflevering uit de show omdat hij zelf een Scientologist was. Maar ook los van al die drama is het een hilarische en ontzettend slim geschreven aflevering.

“Make Love, Not Warcraft” (Seizoen 10, aflevering 8)

In deze hilarische aflevering levert South Park meedogenloze kritiek op de gaping-cultuur, in het bijzonder World of Warcraft. Alleen die satire maakt deze aflevering al het checken waard, maar het plot maakt eigenlijk bar weinig uit: het is tof om te zien hoe de jongens en Randy de digitale wereld van World of Warcraft induiken en samenwerken om de krachtigste speler in het spel ut te schakelen. Wat een avontuur! Een avontuur dat overigens een Emmy won.

“Fishsticks” (Seizoen 13, aflevering 5)

Jazeker, dit is de aflevering met Kanye West die al meer dan tien jaar bijna wekelijks viral gaat op het internet. Bijna niemand is een geschikter target voor de satirische humor van South Park dan het gigantische ego van Kanye West. De gay-grapjes zijn misschien anno 2019 ietwat gedateerd, maar ook zonder die humor is het een legendarische aflevering. Hoeveel cartoons gaan er nou zo genadeloos om met beroemdheden?

Reageer op artikel:
South Park staat nu op Netflix (en deze 4 afleveringen moet je zeker zien)
Sluiten