Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Game 14 sep 2020

Sony in crisisberaad: ‘PS5 keldert in prijs na onthulling Xbox-prijskaartje’

De afgelopen maanden onthulden Sony en Microsoft hun nieuwe next-gen consoles. Sony wil zijn zege van de vorige generatie prolongeren met de Playstation 5, waar Microsoft het over een andere boeg gooit met de Xbox Series X.

Allemaal leuk en aardig al die specs, maar uiteindelijk wordt de nieuwe console-oorlog vooral gestreden op het gebied van dollartekens. Het prijskaartje van beide machines dus.

⚠️Update, lees ook: ‘Xbox-killer PS5 kampt met grote productieproblemen’

Xbox Series X vs. Playstation 5

Op beide consoles kun je de nieuwste FIFA en Call of Duty spelen. Uiteindelijk zal waarschijnlijk vooral de goedkoopste console voorop gaan lopen. Insiders onthulden eerder al dat Microsoft bereid is een hoop verlies te maken op de hardware om een voorsprong te verzekeren.

Dat hebben we gemerkt ook. Vorige week werden de prijzen van de Xbox Series X en Xbox Series S gelekt en vervolgens officieel bevestigd. Dan hebben we het over respectievelijk 499 euro en 299 euro.

De bal ligt bij Sony

Vooral de Series S is dus zeer agressief geprijsd. Voor de prijs van een Nintendo Switch kun je al next-gen gamen. Nu ligt de bal bij Sony, die nog steeds de prijskaartjes van beide PS5-modellen moet onthullen.

Beide fabrikanten wachtten vooral elkaar af, gezien beiden bereid zijn verlies te draaien op de hardware. De vraag is: hoeveel verlies is er nodig om je hardware in elke huiskamer te krijgen en daarmee de komende tien jaar je verlies terug te verdienen met abonnementen en software?

Crisisberaad en nieuwe prijzen

Microsoft is duidelijk bereid ver te gaan, als we afgaan op het prijskaartje van de Xbox Series S. Het zal je dan ook niet verbazen dat meerdere bronnen tegenover publicatie Gamereactor hebben onthuld dat Sony in crisisberaad is gegaan na de aankondiging van Microsoft.

Naar verluidt wilde Sony aanvankelijk 599 euro gaan vragen voor de PS5 met disc-lezer, en 499 euro voor de versie zonder. Tijdens het crisisberaad is er volgens diezelfde bronnen voor gekozen om de prijs te verlagen naar respectievelijk 499 euro en 399 euro.

Nog steeds een relatief groot verschil ten opzichte van de Xbox Series S, maar het gat met de agressieve pricing van Microsoft is zo al kleiner. Een drempel die, zo hoopt Sony, gamers nog wel durven te nemen.

Op naar 16 september

Maar goed, neem dat nieuws voorlopig nog met een korrel zout. Als de afgelopen weken ons een ding hebben geleerd dan is het wel dat Sony en Microsoft nog last-minute hun plannen kunnen wijzigen. Hopelijk komen de Japanners snel met meer officieel nieuws naar buiten! Op 16 september is er een speciaal PS5-event om 22:00, hopelijk horen we daar meer.

🗿Lees ook: Gouden PlayStation 5 beschikbaar als pre-order en de prijs is bekend

Gamereactor

Reageer op artikel:
Sony in crisisberaad: ‘PS5 keldert in prijs na onthulling Xbox-prijskaartje’
Sluiten