Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 26 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Maakt Sony met PS5 eindelijk een einde aan laadschermen?

Ontwikkelaars zijn er al duidelijk over: de Xbox Scarlett en de Playstation 5 zijn onder de motorkap niet zo spannend. Hier lees je waarom. Maar hoe gaat Sony dan wel het verschil maken? Laadschermen.

PS5 patent

Dat lijkt te blijken uit een patent dat de Japanse gamefabrikant heeft ingediend bij de USPTO. Oftewel, het United States Patent and Trademark Office.

Het originele patent stamt al uit 2014, maar de fabrikant heeft de inhoud dus onlangs nog bijgewerkt. Het is dus in ieder geval iets waar Sony al jaren aan werkt.

Het patent beschrijft een innovatief systeem waarbij games dynamisch geladen worden. Denk aan een volgend level dat alvast op de achtergrond geladen wordt terwijl jij bijna aan het einde bent van het huidige level. Dat soort werk. Met als doel om laadschermen drastisch te verminderen of zelfs volledig te kunnen schrappen.

Dankzij de veel snellere SSD van de PS5 (vergeleken met de PS4) heeft de next-gen console al laadtijden die tot wel 19 keer zo kort zijn. Dat is geen gerucht, maar iets wat de Japanse gameboer zelf bevestigd heeft. Laadtijden worden dus al drastisch verkort, maar het ingediende patent van Sony zorgt ervoor dat de console wellicht nog een stap verder kan gaan.

Takashi Mochizuki on Twitter

Sony’s official video comparing performance of PS4 Pro vs next-gen PlayStation https://t.co/2eUROxKFLq

Een hoop vraagtekens

Of dat al meteen bij de lancering van de PS5 gaat gebeuren, of later pas, blijft voorlopig de vraag. Sony is sinds mei al flink bezig met details rondom de nieuwe console onthullen, maar er zijn ook nog een hoop vraagtekens.

Bij onze collega’s van WANT.nl lees je wat Sony tot nu toe allemaal heeft onthuld rondom zijn nieuwe console. Hier lees je tevens wat ontwikkelaars van de Xbox Scarlett en PS5 vinden…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

TechTastic

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Maakt Sony met PS5 eindelijk een einde aan laadschermen?
Sluiten