Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Game 12/06/2020

Sony onthult twee designs Playstation 5: alles wat je moet weten

Sony heeft eindelijk het design van de Playstation 5 onthuld. De controller en een groot deel van de specificaties kenden we al, maar de console bleef lang een mysterie.

Aan het einde van een PS5-livestream werd de opvolger van de Playstation 4 eindelijk uit de doeken gedaan. We zien een futuristisch zwart-wit design, dat matcht met de controller die we al eerder hebben gezien.

Sony Playstation 5 onthuld

Er komen twee versies van de console uit: eentje mét 4K Blu-ray drive, en eentje zonder, de Digital Edition. De versie zonder disk drive ziet er ook een stuk slanker uit. Alsof dat het beoogde design was, en ze voor de andere versie er nog een deel bovenop hebben moeten plaatsen.

Lees ook: PS5 mikpunt van memes: PlayStation 5 lijkt op alles behalve een console

De PS5 kan zowel rechtop als liggend gebruikt worden, middels een speciale standaard. Sony heeft ook een aantal handige accessoires aangekondigd. Waaronder een HD-camera, een laadstation voor controllers, een Pulse 3D draadloze headset en een afstandsbediening.

Helaas geldt voor zowel de accessoires als de consoles zelf dat er nog geen prijzen bekend zijn gemaakt. Voorlopig moeten we het op dat vlak dus doen met de geruchten die gisteren opdoken. Aan de voorkant spotten we USB-A en USB-C ports. Ook op dat vlak geldt echter helaas dat de fabrikant geen verdere specs heeft bevestigd.

Sony PS5 Playstation 5
(Afbeelding:

Next-gen specificaties

Tijdens de livestream werd enkel aandacht gevestigd op het design van de PS5, dat onthuld werd. We wisten wel al dat de console komende feestdagen op de markt komt, en aangedreven wordt door een AMD Zen 2 CPU met 8 kernen en een custos AMD RDNA 2 GPU.

Die termen mag je snel weer vergeten, maar resulterende prestaties zijn niet misselijk. Dat levert namelijk 10.28 teraflops aan pure power op. Combineer dat met een extreem geavanceerde SSD die 5.5GB per seconde aan kan en je hebt een next-gen beest.

Onlangs kregen we al de eerste resulterende graphics daarvan te zien. De Playstation 5 ondersteunt 8K graphics, 4K graphics en 3D audio. De vernieuwde DualSense controllers hebben triggers die afhankelijk van wat er in de game die je speelt gebeurt meer of minder tegendruk geven.

Sony PS5 Playstation 5
(Afbeelding: (Afbeelding: Sony)
Sony PS5 Playstation 5
(Afbeelding: Sony)

PS4 games op de PS5

Ook goed nieuws: Sony heeft aangekondigd dat het leeuwendeel van de meer dan 4000 PS4 games gewoon op de PS5 werkt. Sterker nog, de Japanse fabrikant belooft hogere framerates en wellicht zelfs hogere resoluties, zodat je oude games er opeens een stuk beter uit gaan zien.

Hopelijk horen we snel meer over de prijskaartjes van beide versies van de PS5!

Reageer op artikel:
Sony onthult twee designs Playstation 5: alles wat je moet weten
Sluiten