Spider-Man en meer: Sony stelt bijna complete film line-up jaar uit

No Time To Die, Black Widow en de nieuwe Fast and Furious: vrijwel elke grote blockbuster is wegens de huidige crisis uitgesteld. Het is immers moeilijk omzet draaien als alle bioscopen gesloten zijn. Sony Pictures is nu ook de klos.

Sommige titels kregen de afgelopen weken alsnog een digitale release, zoals Bloodshot, Onward en The Gentlemen. Vanuit een hoek bleef het echter stil: die van Sony Pictures. Zij hebben met titels als de nieuwe Ghostbusters, een verfilming van de videogame Uncharted en Spider-Man spin-off Morbius een ambitieuze line-up voor 2020.

Sony stelt films uit

Nou, daar kun je nu gerust 2021 van maken. Variety meldt dat de Hollywood studio namelijk vrijwel al zijn grote films voor dit jaar heeft uitgesteld tot volgend jaar. Een van de weinige titels die in 2020 blijft steken is Fatherhood, een nieuwe film van Kevin Hart.

Sterker nog, die titel zou aanvankelijk in januari 2021 uitkomen, maar is door Sony naar voren getrokken richting oktober 2020. Je moet je afvragen wat dat zegt over Fatherhood: heeft Sony Pictures zoveel vertrouwen in Kevin Hart dat het een vroege release aandurft, of durft de studio de klap wel op te vangen met een komedie vanwege de lagere productiekosten.

Morbius

Waarschijnlijk dat tweede: er hangt immers minder af van Fatherhood dan van Morbius. Dat is een nieuwe Spider-Man film, zonder Spidey zelf. Het gaat om een spin-off waarin Jared Leto de slechterik Morbius speelt. Althans, slechterik, eigenlijk is Morbius vooral een antiheld. De voormalig wetenschapper verandert door een mislukt experiment in een vampier.

Spider-Man

Ook is Spider-Man zelf even van de planning gehaald. De opvolger van Spider-Man: Far from Home zou op 8 oktober 2021 uitkomen, maar staat nu weer op to be determined. Sony Pictures wacht net als elke andere grote studio eerst af hoe lang de huidige crisis nog gaat duren.

De planning bestaat immers uit dominosteentjes: als je één titel uitstelt, heeft dat impact op de titels die volgen. Je wilt immers niet je eigen films in de weg zitten. Het valt in ieder geval op dat Sony zijn films verder uitstelt dan bijvoorbeeld Disney en Warner Bros. Wonder Woman 2 is bijvoorbeeld ‘slechts’ uitgesteld tot augustus.

Complete lijst

Dit is de complete lijst met uitgestelde films van Sony Pictures. TBD staat voor to be determined:

  • Greyhound – van 12-6-2020 naar TBD
  • Fatherhood – van 15-1-2021 naar 23-10-2020
  • Peter Rabbit 2: The Runaway – van 07-08-2020 naar 15-1-2021
  • Ghostbusters: Afterlife – van 10-07-2020 naar 05-03-2021
  • Morbius – van 31-07-2020 naar 19-03-2021
  • Uncharted – van 05-03-2021 naar 08-10-2021
  • Untitled Sony/Marvel – van 08-10-2021 naar TBD

 

 

 

Sony’s drastic schedule changes suggest the company does not see movie theaters reopening until the end of summer or later. Other studios have made more cautious adjustments — Warner Bros, for example, moved Wonder Woman 1984 to August 14th from its planned June 5th release date. Disney’s Mulan has been indefinitely delayed, while new James Bond movie No Time to Die is now set for November.

Reageer op artikel:
Spider-Man en meer: Sony stelt bijna complete film line-up jaar uit
Sluiten