Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 28 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Sony noemt PS5 nu al de ‘snelste console ter wereld’

De Playstation 5 komt pas eind volgend jaar uit, maar onlangs deelde Sony al een aantal interessante specificaties. Zo kan de console 4K Blu-ray discs aan en ondersteunt het apparaat ray tracing, waardoor je realistische lichteffecten in games krijgt.

Sony PS5

Hier kun je meer lezen over die eerste details, evenals de bevestiging van de uiteindelijke naam van de opvolger van de PS4. De Japanse gamegigant zet een aantal stappen op fronten die wij niet zagen aankomen. Of we allemaal volgend jaar in de rij staan voor de lokale speelgoedwinkel is nog even de vraag, maar het is duidelijk dat Sony ambitieuzer is dan ooit.

Dat blijkt nu ook uit een nieuwe vacature van het bedrijf. Sony Interactive Entertainment plaatste afgelopen week een vacature online voor een Senior Cloud Engineering Manager. Diegene krijgt de pittige taak om een nieuwe generatie cloudinfrastructuur te gaan bouwen. Ook gaming verschuift immers steeds meer naar de cloud. Zo kan je met Google Stadia zelfs de meest zware games op je goedkope Chromecast spelen. Al het zware rekenwerk vindt immers plaats op de servers van de zoekgigant.

Vacature

Sony biedt vergelijkbare oplossingen met Playstation Now. Het is duidelijk dat dergelijke nieuwe manieren van content aanbieden bij de PS5 nog belangrijker gaan worden. Degene die de vacature weet te vervullen krijgt dan ook de leiding over een eliteteam, en hier komt ie, ‘dat ernaar uitkijkt om ‘s werelds snelste console (PS5) in 2020 te lanceren.’

Korrel zout

Oftewel, Sony noemt zijn nieuwe console de snelste console ter wereld. Je kunt overenthousiast concluderen dat de console-oorlog dus nu al gestreden is, maar laten we vooral een slag om de arm houden. De kans is groot dat het hier om een recruiter of HR-manager gaat die simpelweg zo snel mogelijk een vacature wil rondpompen. Even later werd het zinnetje eruit gehaald, evenals de naam van de nieuwe console.

Desalniettemin is het duidelijk dat het bedrijf er van overtuigd is dat het er goed voor staat met de PS5. Onlangs demonstreerde Sony al hoe snel Spider-Man, de game dus, op de PS5 laadt. Waar je bij de PS4-versie op dit moment paar laadscherm zo’n 8 seconden moet wachten, doet de PS5 het met gemak onder een seconde. Dat kom mede door de snellere SSD.

Maar ja, Microsoft belooft onlangs ook grote stappen op dat vlak met de opvolger van de Xbox One. Op naar feestdagen 2020, want dan gaat de strijd pas echt losbarsten. Pas dan kunnen we echt beoordelen of dit soort vroegtijdige claims terecht waren of niet…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

GameRant

Reageer op artikel:
Sony noemt PS5 nu al de ‘snelste console ter wereld’
Sluiten