Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Game 12 jun 2020

Eindelijk: Sony onthult vernieuwde GTA V voor PS5

De geruchten blijken toch te kloppen. Er komt een nieuwe, next-gen, GTA uit in 2021. Alleen niet de Grand Theft Auto waar we op hoopten. Sony heeft gisteren namelijk bekendgemaakt dat GTA V in de tweede helft van volgend jaar naar de Playstation 5 komt.

Ja, dat lees je goed: dat betekent dat de game uiteindelijk op maar liefst drie console-generaties uit is gekomen. GTA V kwam oorspronkelijk uit in 2013, voor de PS3 en Xbox 360. Kort daarna werd de game geport naar de PS4 en Xbox One. Na Minecraft is het de bestverkochte game ooit.

GTA V komt naar PS5

Vooral GTA Online blijft een ware cash cow voor Rockstar. In afwachting van GTA 6 blijft men de game dus ook lekker uitmelken, ook op de gisteravond onthulde Playstation 5. Hier kun je het design van de nieuwe console bewonderen.

Toch is het niet helemaal een luie port. Sony belooft namelijk technische verbeteringen, verbeterde graphics en zelfs ‘uitbreidingen’. Wat dat precies inhoudt, blijft helaas een mysterie. Wel is tijdens de onthulling genoemd dat zowel GTA V als GTA Online maximaal de nieuwe PS5 hardware zullen benutten.

Wij zijn zeker te porren voor een nog mooiere versie van Los Santos, maar uiteindelijk blijft het dezelfde wereld die we al kennen. Maar goed, even afwachten dus.

Gratis GTA Online

Ook interessant: Rockstar gaat GTA Online ook los van GTA V uitbrengen op de Playstation 5. Sterker nog, de eerste drie maanden zullen kersverse eigenaren van de nieuwe console gratis GTA Online binnen kunnen harken. Je hoort de geldmunten al tegen de plinten klotsen bij Rockstar.

Verder is er helaas nog niks bekend over de ‘nieuwe’ GTA. Er zijn nog een hoop vragen. Kunnen eigenaren van de PS4-versie gratis hun game upgraden naar de PS5, zoals voor aardig wat andere games geldt? Kunnen we onze saves overzetten? Wordt vervolgd! GTA V komt in de tweede helft van 2021 naar de PS5.

Reageer op artikel:
Eindelijk: Sony onthult vernieuwde GTA V voor PS5
Sluiten