Redactie
Redactie Stuff 13 feb 2017

Sony’s nieuwe smartphone-camera filmt 1080p met 1000 fps

Sony pakt flink uit met de nieuwe sensor op hun toekomstige smartphone-camera’s. Volgens het bedrijf kan de 3-layer CMOS sensor slomo-video’s schieten in 1080p met een belachelijke snelheid van duizend frames per seconde.

Dat is gemiddeld acht keer sneller dan soortgelijke smartphone-camera’s, met minimale storing in de beweging (vegen in het beeld) – zo beweert Sony. Hoewel de iPhone 7 en de Google Pixel eveneens op 1080p in slomo kunnen filmen, is het aantal frames per seconde met 120fps nog mijlen ver verwijderd van de prestaties van de Sony-camera.

Gezien de camera’s in de toestellen van Apple en Google geleverd worden door Sony, kun je in de toekomst bij deze fabrikanten wellicht dezelfde specificaties verwachten. Hopelijk vormen 64GB-modellen tegen die tijd wel de ondergrens, want dermate hoge kwaliteit vreet geheugen, natuurlijk.

Verwonder je over de ontzettend hoge kwaliteit van de sensor in de video hieronder. Kun je voorstellen wat een toffe video’s met deze smartphone (!) gemaakt kunnen worden?

Reageer op artikel:
Sony’s nieuwe smartphone-camera filmt 1080p met 1000 fps
Sluiten