Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Stuff 12 aug 2019

‘Dit is de nieuwe Bluetooth speaker van Sonos’

Op 26 en 27 augustus heeft Sonos zijn jaarlijkse product event in New York. Je kunt dan nieuwe producten verwachten. Door documenten bij de Amerikaanse keurings­instantie FCC hebben we nu een idee van wat die producten zijn. Er komt waarschijnlijk een nieuwe Amp en draagbare speaker met Bluetooth audio.

Het zou de eerste Sonos met ondersteuning voor audio via Bluetooth worden. De speakers ondersteunen nu ook Bluetooth, maar gebruiken dat alleen tijdens de installatie. De speakers zenden een Bluetooth LE-signaal uit om gemakkelijk te vinden te zijn.

Twee nieuwe Sonos-producten

Bij de FCC zijn twee nieuwe producten van de Amerikaanse speakermaker te zien. Het gaat om de S17 en S23. Eerstgenoemde is waarschijnlijk de portable speaker. Naast Bluetooth is er volgens de aanvraag bij de FCC ook ondersteuning voor het volledige Sonos-ecosysteem. De speaker heeft daarnaast een handvat in de achterkant geïntegreerd en ook een (optioneel) dock voor opladen. Dit is duidelijk een portable speaker ten grootte van de Sonos One.

Over het tweede nieuwe product, de S23 is nog niet zoveel bekend. Het wordt waarschijnlijk een nieuwe versie van de Sonos Amp, maar wat er verbeterd is, blijkt niet uit documenten van de FCC.

Sonos Bluetooth Speaker
Dit is slechts een mock-up Afbeelding: Dave Zats

Event op 26 en 27 augustus

Vorige week stuurde de speakermaker uitnodigingen naar de Amerikaanse pers voor een product event in New York. Dan worden deze twee nieuwe producten waarschijnlijk officieel aangekondigd. Naast nieuwe producten van het merk zelf, heeft Sonos onlangs ook een samenwerking met IKEA onthuld. De twee merken hebben samen de Symfonisk-speakers op de markt gebracht. Een echte multiroom-speaker voor een IKEA-prijs die alles behalve tegenvalt, concludeerden onze collega’s van OneMoreThing in hun review. (Zie → Review: IKEA en Sonos vormen met Symfonisk een goed duo)

Reageer op artikel:
‘Dit is de nieuwe Bluetooth speaker van Sonos’
Sluiten