Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 17 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Plottwist: Sonic the Hedgehog verslaat Detective Pikachu en vestigt record

Na de eerste officiële trailer leek Sonic the Hedgehog het wel te kunnen schudden. Naast het populaire Detective Pikachu leek de animatiefilm een goedkope poging om de nostalgische franchise uit te melken.

Sonic the Hedgehog scoort record

Bovendien vielen de ogen van Sonic meteen op: het halve internet viel over het design van het populaire gamepersonage. Vervolgens werd de film uitgesteld en ging Paramount voor een redesign. De toon leek echter gezet en analisten rekenden op een peperdure flop.

Nu draait Sonic the Hedgehog eindelijk in de bioscopen. Plottwist: de animatiefilm heeft een monsterrecord gevestigd. Sonic the Hedgehog heeft namelijk het beste opening weekend voor een game ooit te pakken.

Ja, Sonic is beter van start gegaan dan Detective Pikachu. Waar de gele Pokémon vorig jaar tijdens zijn eerste weekend 54.3 miljoen opleverde in Amerika, staat de teller bij SEGA’s gameheld op 57 miljoen dollar.

Beste marketingcampagne ooit?

En dat terwijl Detective Pikachu juist geprezen werd op het moment dat de controversiële Sonic trailer uitkwam. Achteraf gezien was de controverse de beste marketingcampagne die Paramount zich had kunnen wensen. Zonder die ophef hadden veel minder potentiële bioscoopbezoekers van de film af geweten.

https://www.rottentomatoes.com/m/sonic_the_hedgehog_2020

Bovendien zorgde het uitstellen van Sonic the Hedgehog ervoor dat de film in het valentijnsweekend uit kwam, een President’s Day weekend in Amerika. De originele geplande lancering in november zou de film tegenover Frozen 2 gezet hebben. De meest lucratieve animatiefilm ooit. Combineer dat met een geliefd redesign dat aanslaat en het uitstellen van Sonic the Hedgehog was duidelijk een gouden zet.

Sterker nog, Sonic the Hedgehog lijkt Paramounts meest succesvolle film sinds Mission: Impossible – Fallout te gaan worden, uit 2018. Vorig jaar pakte de distributeur zijn beste opening weekend met het tegenvallende Terminator: Dark Fate. Toen stond de teller ‘slechts’ op 29 miljoen dollar.

Rotten Tomatoes

En de critici? Die geven de film een gemiddelde score van 63% op Rotten Tomatoes. Daar moet Sonic the Hedgehog het wel afleggen tegenover Detective Pikachu (69 procent).

Die twee films behoren samen met Dwayne ‘The Rock’ Johnson’s Rampage uit 2018 tot een bijzonder clubje: het zijn de enige drie op videogames gebaseerde films die hoger dan 50 procent scoren op Rotten Tomatoes.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

THR

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Plottwist: Sonic the Hedgehog verslaat Detective Pikachu en vestigt record
Sluiten