Sonic the Hedgehog verslaat tien jaar aan recordzeges Marvel Studios

Sonic the Hedgehog heeft na tien jaar eindelijk Marvel Studios verslagen met de grootste superheldenfilm van het jaar.

Sonic, die film die we allemaal uitlachten na de eerste trailer. Ja, de film die uitgesteld moest worden omdat het lachwekkende design van het iconische gamepersonage moest worden aangepast.

Sonic the Hedgehog scoort

De animatiefilm leek volstrekt kansloos, maar wist vervolgens in de bioscoop alle verwachtingen te overtreffen.

Sonic the Hedgehog versloeg Detective Pikachu en haalde uiteindelijk wereldwijd maar liefst 308 miljoen dollar binnen.

Marvel verslagen

Met dat bedrag kunnen we maar een conclusie trekken: Marvel Studios is eindelijk verslagen. Van 2010 tot en met 2019 had Marvel elk jaar de grootste superheldenfilm van dat jaar in handen. Ze prijkten telkens bovenaan elk lijstje.

Dat uiteindelijk een andere studio of franchise Marvel van de troon zou gaan stoten, leek onvermijdelijk. Maar dan denk je aan een Batman-film, niet aan… Sonic the Hedgehog.

En de rest dan?

Doordat Black Widow nu naar 2021 is uitgesteld, is dat toch echt het geval. 2020 is het eerste jaar sinds 2010 dat de grootste superheldenfilm geen Marvel-film is.

Birds of Prey en Marvel’s The New Mutants moesten het namelijk met respectievelijk 201.8 miljoen dollar en 43.7 miljoen dollar doen.

Sonic, een superheld?

Maar goed, Sonic, een superheld? Volgens (Amerikaanse) woordenboeken is een superheld een fictieve held met bovennatuurlijke of bijzondere krachten. En tja, aan die definitie voldoet de blauwe rakker absoluut.

Daarmee is Sonic the Hedgehog officieel de grootste superheldenfilm van 2020 en is de heerschappij van Marvel eindelijk doorbroken. Voor een jaartje. Met Eternals en Black Widow op de agenda belooft 2021 immers weer helemaal het jaar van de stripgigant te gaan worden.

Althans, als de huidige pandemie het toelaat. In de tussentijd is Paramount uiteraard achter de schermen ook al druk bezig met een vervolgfilm met Sonic in de hoofdrol. Zo’n verlaten strijdtoneel als 2020 krijgt het gamepersonage echter waarschijnlijk nooit meer.

CB

Reageer op artikel:
Sonic the Hedgehog verslaat tien jaar aan recordzeges Marvel Studios
Sluiten