Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 18 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Dag Detective Pikachu! Sonic tikt tegen alle verwachtingen in mijlpaal aan

Toen de eerste trailer voor Sonic the Hedghehog uitkwam lachte het halve internet zich verrot. Het gezicht van de videogame-mascotte zag er zo absurd uit dat Paramount de animatiefilm uit besloot te stellen, om een nieuw design te realiseren.

Achteraf gezien was dat misschien de perfecte marketing, of het nou een bewuste zet was of niet. Daardoor werd Sonic een meme en ging elke trailer het internet over. Sterker nog, Sonic is officieel Pikachu voorbij geracet. Ja, dat lees je goed: Sonic the Hedgehog heeft in Amerika meer box office binnengeharkt dan Detective Pikachu.

Sonic the Hedgehog vs Detective Pikachu

Iets wat niemand zou geloven als je het zou voorspellen na die eerste Sonic trailer. Het is in de Verenigde Staten de grootste gamefilm ooit. Nu is dat nou niet bepaald het meest succesvolle filmgenre, maar desalniettemin is het een prestatie van formaat. Zeker voor een film waarvan iedereen verwachtte dat ie keihard zou gaan floppen.

In februari scoorde Sonic the Hedgehog met een omzet van 57 miljoen dollar al het beste openingsweekend voor een game-adaptatie ooit. Dat de film uiteindelijk Detective Pikachu heeft weten te passeren mag een klein wonder heten. Zeker met het coronavirus werd het nog spannend.

Het uiteindelijk verschil is dan ook klein: Sonic the Hedgehog heeft een eindstand van 145.8 miljoen dollar in de Verenigde Staten bereikt. Detective Pikachu moet het met 144.1 miljoen dollar doen, alsnog een prachtige eindstand.

Wereldwijd

Wereldwijd is Detective Pikachu nog wel de absolute koning. Dan hebben we het over een eindstand van 433 miljoen dollar voor de Pokémon-film, waar Sonic wereldwijd 306.5 miljoen dollar scoorde.

Die vergelijking is overigens niet helemaal fair,  gezien Sonic mede door het coronavirus wereldwijd in minder landen is uitgebracht. China, een steeds belangrijkere markt voor Hollywood, wacht bijvoorbeeld nog steeds op een release van de film.

Dat smaakt naar meer!

Uiteindelijk zou je kunnen stellen dat iedereen wint. Zowel Sonic the Hedgehog als Detective Pikachu zijn hits geworden, in het geval van Sonic tegen alle verwachtingen in. Er is nog geen sequel aangekondigd, maar Paramount werkt ongetwijfeld aan een vervolgfilm. Ondertussen heeft Warner Bros. al grootse plannen voor een Pokémon Cinematic Universe. Zolang de films er maar niet zo uitzien als de angstaanjagende Pokémon-film die onlangs naar Netflix kwam…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Forbes

Reageer op artikel:
Dag Detective Pikachu! Sonic tikt tegen alle verwachtingen in mijlpaal aan
Sluiten