Jelle van Es
Jelle van Es Media 11 aug 2017

Dit Sonic Artbook is alles wat een salontafelboek moet zijn

Vorig jaar vierde Sonic The Hedgehog zijn 25-jarige bestaan. In 1991 maakten we kennis met de supersnelle blauwe egel. Sonic beleefde zijn hoogtijdagen zonder twijfel op de Sega Megadrive, waarbij hij als mascotte vaak werd vergeleken met Mario van Nintendo. Na deze periode werden zijn games iets minder succesvol, maar er waren zeker enkele releases die best tof waren. En binnenkort kun je met Sonic Mania nostalgische tijden herbeleven.

Ter ere van Sonic’s lange bestaan, hebben de mannen van Cook & Becker in samenwerking met Sega en de verschillende ontwikkelaars een fantastisch salontafelboek in elkaar gezet. Onder de noemer Sonic The Hedgehog 25th Anniversary Art Book krijg je een heerlijk dik boek voorgeschoteld. Het boek bestaat uit 248 pagina’s waarin de ontwikkelaars spreken over de ontwikkeling en hun visie.

Het is echter voornamelijk de heerlijke artwork, wat dit een fantastisch boek maakt om doorheen te bladeren. In speciale uitvouwbladzijden komen klassieke 2D-levels op geniale wijze tot leven. Je hebt pagina’s waarin je schetsen ziet van Sonic en zijn kornuiten, je hebt artwork van de meer moderne Sonic-games en ga zo maar door.

Als iemand die is opgegroeid met deze periode aan games en vroeger samen met de hoofdredacteur van deze site als jonge jochies dagen met Sonic heeft doorgebracht, is het iets waar ik gewoon gelukkig van word. Het is een haast perfect boek om op tafel te leggen waar gasten van je bedrijf of vrienden die over de vloer komen doorheen kunnen bladeren. Het is een kwalitatief hoogstaand geheel.

Naast de gewone versie, die voor 43 euro wordt verkocht, is er ook nog een Collector’s Edition. Deze kost wel iets meer – 110 euro om precies te zijn – maar wordt geleverd in een speciale doos en komt samen met een gelimiteerde print van Sonic door Yuji Uekawa. Dat is iets voor de echte verzamelaar.

Win dit boek

Het mooie aan de aandacht die we voor dit salontafelboek geven, is dat we hem ook mogen weggeven. We hebben drie standaard versies, die we graag op de post doen. Het enige wat je daarvoor moet doen is een mail sturen naar [email protected], waarin jij je adresgegevens achterlaat. Vervolgens kiezen we een winnaar en sturen we de boeken op. Veel succes!

Reageer op artikel:
Dit Sonic Artbook is alles wat een salontafelboek moet zijn
Sluiten