COVID-23 domineert in baanbrekende pandemie-thriller Michael Bay

Ook Michael Bay heeft niet stilgezeten tijdens de afgelopen maanden. Sterker nog, hij heeft een complete thriller geproduceerd: Songbird. De eerste trailer maakt indruk.

Songbird wist al vroeg internationaal in het nieuws te komen. Het was namelijk de eerste film die tijdens de pandemie in Los Angeles is gefilmd. De regie is in handen van Adam Mason, een vrij onbekende regisseur en schrijver die voornamelijk korte horrorfilms op zijn naam heeft staan.

Songbird: COVID-23?

Het verhaal van deze pandemie-thriller schetst een vrij deprimerende situatie: een toekomst waarin de quarantaine-periode nooit is opgehouden, en het virus nog steeds huishoudt. Michael Bay laat de kijker zien hoe de wereld daardoor compleet veranderd is.

Overigens is in Songbird COVID-19 niet de boosdoener, maar een virus genaamd COVID-23. De link en de inspiratie is in ieder geval duidelijk. Mason en Bay toveren een soort alternatief universum op je scherm waarin onze aarde nooit het virus  onder controle heeft gekregen. Althans, laten we hopen dat het inderdaad niet onze toekomst is.

In de angstaanjagende thriller Songbird is het COVID-23-virus gemuteerd en bevindt de wereld zich in het vierde jaar van de lockdown. Besmette Amerikanen worden uit hun huizen gehaald en gedwongen in quarantainekampen gestopt, die bekend staan als Q-Zones.

Q-Zones

Eenmaal in de Q-Zones belandt is ontsnappen onmogelijk volgens de overheid. Een paar dappere zielen vechten desondanks terug tegen de onderdrukking. Temidden van dit dystopische landschap vindt een onverschrokken koerier, Nico (KJ Apa), die immuun is voor het dodelijke virus, hoop en liefde bij Sara (Sofia Carson).

Haar opsluiting in een Q-Zone maakt fysiek contact helaas onmogelijk. Nico wil er alles aan doen om haar uit gevangenschap te redden. Wanhopig rent hij door de kale straten van Los Angeles.

Wanneer Sara wordt verondersteld besmet te zijn geraakt, rent Nico wanhopig door de kale straten van Los Angeles op zoek naar het enige dat haar kan redden van gevangenschap … of erger.

Vrolijk escapisme kun je Songbird dus niet noemen. Het komt allemaal wel erg dichtbij.

Prima cast

Verder zijn ook Bradley Whitford en Demi Moore als een welvarend stel in de film te zien, een stel dat de sleutel tot Nico’s missie in handen lijkt te hebben; Alexandra Daddario als zangeres verstrikt in een rommelige en verboden affaire; Paul Walter Hauser als een gehandicapte veteraan wiens beste vriend – een drone genaamd Max – zijn ogen en oren is in een wereld die hem achter heeft gelaten; Craig Robinson als Nico’s baas; en Peter Stormare als het corrupte hoofd van de afdeling ‘sanitatie’ van de stad, die de geïnfecteerden in beslag neemt en naar de Q-Zone vervoert.

Coming soon

Over een eventuele releasedatum is helaas nog niks bekend. Voor nu blijft het bij coming soon en de onderstaande trailer en poster.

Songbird films thriller Pandemie COVID-19
Poster (Bron: STX Films)
Reageer op artikel:
COVID-23 domineert in baanbrekende pandemie-thriller Michael Bay
Sluiten