Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 18 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Trailer: Netflix tovert hit-podcast Song Exploder om tot serie met grote namen

Song Exploder is echt een pareltje in het podcast-landschap. Het format is vrij simpel: in ongeveer twintig minuten laten muzikanten je horen hoe ze hun beroemdste nummers hebben gemaakt. En dan hebben we het niet over obscure artiesten. Nee, van Tame Impala en Bon Iver tot Thundercat en Fleetwood Mac: de grootste namen uit allerlei genres komen voorbij.

Laag voor laag laten ze je horen hoe hun nummers zijn opgebouwd. Natuurlijk vergezeld van intrigerende anekdotes en details die zelfs de meest diehard-fans nog niet kenden. De podcast is zo geknipt dat enkel de artiest aan het woord is, waardoor de luisterervaring een stuk intiemer is dan wat je gewend bent van interviews met bands en artiesten. Alsof je bij ze zit in de studio.

Netflix komt met Song Exploder

Het toffe aan dergelijke podcasts is dat je de podcast-app op je telefoon kan openen, of gewoon Spotify, en door jaren aan oude afleveringen kunt scrollen. Op zoek naar je favoriete artiesten en nummers, gewoon lekker cherrypicken. Elke aflevering is tijdloos, en dus nog altijd extra relevant.

Ben je niet zo van de podcasts? Dan hebben we goed nieuws voor je, want Netflix komt met een serie-versie van Song Exploder. De originele maker van de podcast, Hrishikesh Hirway, is ook bij de adaptatie van zijn creatie betrokken. Hij ontwikkelde de Netflix Original samen met Morgan Neville, de filmmaker achter Ugly Delicious.

Grote namen

Het eerste seizoen bestaat uit vier afleveringen, en beslaat een breed scala aan genres. Lin Manuel-Miranda duikt in Wait for It, zijn hit uit de musical Hamilton. Alicia Keys ontleedt 3 Hour Drive, rock-legendes R.E.M. bouwen Losing My Religion voor je op en Ty Dolla $ign bespreekt LA.

Hopelijk weet de serie het krachtige format van de podcast te behouden. Juist de nerdy gepassioneerde kant van Song Exploder is zo aanstekelijk, zonder ontoegankelijk te worden. We gaan op 2 oktober ontdekken of Netflix een nieuwe hitserie in handen heeft. Vanaf dan staat Song Exploder namelijk op de streamngdienst.

Hopelijk zijn we over vier jaar al bij seizoen zoveel, en kun je dan net zoals bij de podcast je favoriete artiesten eruit pikken. Op naar 2 oktober!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Trailer: Netflix tovert hit-podcast Song Exploder om tot serie met grote namen
Sluiten