Song Exploder Volume 2 trailer: Dua Lipa, The Killers en meer naar Netflix

In afwachting van de Top2000 is Song Exploder een aanrader, een podcast waarin grote artiesten in behapbare afleveringen hun eigen nummers ontleden. Of beter gezegd: hun eigen nummers opbouwen. Van Fleetwood Mac tot Tame Impala. Nu ook op Netflix!

Terwijl ze laag voor laag de totstandkoming van hun nummers uit de doeken doen komen de meest intrigerende anekdotes aan bod. De aflevering zijn zo geknipt dat je praktisch enkel de artiesten zelf hoort. Alsof ze het je persoonlijk vertellen. Maar goed, niet iedereen is fan van podcasts als medium.

Netflix presenteert Song Exploder

Gelukkig biedt Netflix soelaas. Die streamingdienst heeft Song Exploder namelijk omgetoverd tot een serie. De maker van de podcast, Hrishikesh Hirway, werkte daarvoor samen met Morgan Neville. Hem kun je kennen als de maker van hitserie Ugly Delicious, tevens een Netflix Original.

Op 2 oktober kwam het eerste seizoen uit, met vier afleveringen. Daarin zagen we Lin Manuel-Miranda, Alicia Keys, R.E.M. en TY Dolla $ign in actie. Door het rijkere medium dat tv heet raakte het format een beetje de intieme charme verloren die de podcast juist zo sterk maakt, maar ons hoor je niet klagen: artiesten aan het werk zien blijft pure magie.

Dua Lipa, The Killers en meer!

Gelukkig heeft Netflix binnenkort alweer een kersverse lading afleveringen klaar staan. Vanaf 15 december kun je namelijk nog eens vier afleveringen gaan checken. Dit keer komen Dua Lipa, Nine Inch Nails, The Killers en Natalia Lafourcade aan bod.

Zo ontleedt Dua Lipa haar hit Love Again en gaan The Killers je vertellen over het muzikale proces achter When You Were Young. Over Nine Inch Nails gesproken: volgens Song Exploder-host Hrishikesh Hirway zag frontman Trent Reznor de Netflix-adaptatie van de podcast al in 2017 aankomen:

“Ik interviewde Trent Reznor voor het eerst voor een Nine Inch Nails-aflevering van de podcast in 2017, en daarna, terwijl ik mijn microfoon en laptop inpakte, vroeg hij me: ‘Heb je er ooit aan gedacht om er een tv-show van te maken?'”

Het tweede seizoen van Song Exploder staat vanaf 15 december op Netflix. Check hieronder de officiële trailer:

Reageer op artikel:
Song Exploder Volume 2 trailer: Dua Lipa, The Killers en meer naar Netflix
Sluiten