Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 18 jun 2020

Snotyoung is een nieuw Nederlands streetwear-label: de collectie uitgelicht

Nederland is een nieuw streetwear-label rijker. Snotyoung heet het kledingmerk, dat alleen al vanwege de naam een welkome nieuwkomer is.

Daily Paper, Patta, Bonne Suits, The New Originals, Patta; Nederland heeft een goede reputatie als het gaat om streetwear. Snotyoung wordt in de toekomst wellicht in één adem genoemd met die namen.

Het Nederlandse streetwear-label Snotyoung

De oprichters van Snotyoung zijn een aantal jonge creatieven die hun krachten hebben gebundeld. “De drang om ons te verenigen en een gezamenlijk gedachtegoed te uiten, leidde uiteindelijk tot de oprichting van het kledingmerk. Zonder enige ervaring in de fashion-industrie, maar met één gezamenlijk doel, begonnen we dit avontuur. We willen ons onderscheiden van de massa en een beweging vormen die durft.”

snotyoung, streetwear label, nederlands

Snotyoung is volgens de makers van het Nederlandse streetwear-label “de uiting van een beweging die qua stijl voelt als een unieke combinatie tussen urban, seks en cool”. Dat heeft geresulteerd in een lijn vette basics van topkwaliteit en met een lekkere pasvorm. En nog betaalbaar ook.

De collectie: editor’s picks

We hebben de collectie doorgespit en onze drie favorieten voor je op een rijtje gezet. De hele collectie check je hier.

1. Almond Breeze Short

Direct viel ons oog op deze korte broek, die ons doet terugverlangen naar onze jaren op het skateboard. Perfecte lengte en fit en een lekkere kleur. Subtiele branding, die je ook nog ziet als je de short een paar slagen oprolt. Prijs: 55 euro. Ook verkrijgbaar in het zwart.

snotyoung, nederlands streetwear label, korte broek, short, skate
snotyoung, nederlands streetwear label, korte broek, short, skate

2. Banana Cream Sweater

Deze trui van Snotyoung heeft gewoon een heerlijk frisse kleur, die bovendien goed matcht met die short hierboven. Ook verkrijgbaar in het zwart en mintgroen. Prijs: 50 euro.

3. Moonless Night T-shirt

Snotyoung heeft meerdere T-shirts in de collectie, allemaal met die relaxte streetwear-fit van nu. Dit T-shirt kost je 40 euro.

snotyoung, streetwear, t-shirt

Check ook: De soulvolle post-lockdown look van Georginio Wijnaldum

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Snotyoung is een nieuw Nederlands streetwear-label: de collectie uitgelicht
Sluiten