Gaming Manners: Sniper Elite 4

Gamen is waarschijnlijk één van je favoriete hobby’s, maar je bent druk en dus volg je de game-industrie niet meer op de voet. Geen nood: daarom is er Gaming Manners. In Gaming Manners houden Manners en game-expert Jelle van Es van Pixelcake.nl je op de hoogte van zaken die je moet weten. Vandaag: Sniper Elite 4

De sniper in videogames. Je bent er of een liefhebber van of je hebt er een hekel aan. Het is een wapen waarmee je met een enkel schot je tegenstander kunt afmaken. Als je er goed mee bent, dan kun je er enorm mee huishouden, zoals deze speler in Battlefield 1 laat zien. Maar hoe is het als je een game hebt die alleen om dit wapen draait?

Amerikaanse sniper versus nazi’s

Sniper Elite 4 bewijst dat dat heel erg goed mogelijk is. Hoewel je naast de sniper ook andere wapens en gadgets hebt, draait het in de game voornamelijk om het zo slim mogelijk afmaken van vijanden op een grote afstand. De game neemt je mee naar de Tweede Wereldoorlog en dan specifiek Italië. Daar word jij als Amerikaanse sniper neergezet en het is jouw doel om de plannen van de Nazi’s zo goed mogelijk te dwarsbommen.

In diverse missies krijg je daarbij verschillende doelen die je moet voltooien om jouw missie een succes te noemen. Denk daarbij aan het uitschakelen van hoge officiers of het bemachtigen van belangrijke documenten. Belangrijk daarbij is the element of surprise. Als je niet opgemerkt wordt, kun je heel rustig het slagveld overzien met je verrekijker en van daaruit je tactiek overdenken. Je kunt er voor kiezen om dan één voor één vanuit een beschutte lokatie vijanden neer te schieten. Belangrijk hierbij is wel dat je pas schiet op het moment dat er veel lawaai in je omgeving is. Doe je dat niet, dan weten de vijanden dat jij er bent en gaan ze er alles aan doen om jou tegen te houden.

Het absolute hoogtepunt in de game vind je echter door vanuit een verscholen positie een vijand af te knallen. Op dat moment volg je namelijk de baan van de kogel, totdat deze de vijand op een gruwelijke wijze doorboort. Of het nou door zijn hoofd, hart of zelfs zijn klokkenspel gaat: de voldoening die je hieruit krijgt is intens groot. Zo groot zelfs dat wij er meer dan eens voor kozen om de sneaky stijl te laten voor wat het was en gewoon als een Rambo alles en iedereen gingen afknallen. Het is een tactiek die wellicht niet het meest effectief is, maar tof is het wel. Zeker wanneer je voor je kamikaze-actie besluit om rondom jouw positie wat boobytraps te plaatsen. Via tripwires en mijnen kun je dan vijanden op een heerlijke wijze uitschakelen.

Met genoeg missies, een cooperatieve en een competitieve multiplayermodus is er genoeg vertier om een aanschaf te verantwoorden. Sniper Elite 4 is nu beschikbaar op de PlayStation 4, Xbox One en pc. Wil je meer weten over de game? Lees dan de uitgebreide review hier.

Reageer op artikel:
Gaming Manners: Sniper Elite 4
Sluiten