Goed opletten! Dit zijn de 28 snelste knock-outs ooit in de UFC

Bij een snelle knock-out denk je waarschijnlijk direct aan Conor McGregor tegen Jose Aldo. The Notorious was inderdaad snel klaar met de Braziliaan, maar er zijn zeventien gevechten die nog sneller afgelopen waren. Het record staat zelfs op vijf seconden. Benieuwd wie dit bizarre record op zijn naam heeft staan en welke 26 andere UFC-vechters ook razendsnel klaar waren met hun tegenstander? Wij zetten de snelste knock-outs op een rij.

Het record staat sinds 7 juli 2019 op naam van Jorge Masvidal. De straatvechter uit Miami had slechts vijf seconden nodig om Ben Askren tegen het canvas te werken. Askren probeerde Masvidal naar de grond te krijgen, maar kreeg snel spijt van die beslissing. Masvidal zag hem aankomen en counterde met een snoeihard knietje. Na die enorme klap was het meteen gedaan.

Extra aandacht voor Ronda Rousey en Conor McGregor

Naast recordhouder Jorge Masvidal staan er in deze lijst met snelle knock-outs nog een aantal interessante namen. Om te beginnen Ronda Rousey. Zij is namelijk niet de enige vrouw, maar ook enige UFC vechter in deze lijst die won door middel van een submissie. Binnen tien seconden had ze Cat Zingano in een wurggreep liggen. Daar hield haar tegenstanders het vier seconden vol voordat ze niet anders kon dan aftikken. Technisch gezien is dit dus geen knock-out, maar deze fantastische actie verdient een plek in deze lijst.

Dit gebeurde op 1 maart 2015 en op dat moment was dit ook het kortste titelgevecht ooit. Nog nooit was iemand zo snel klaar met zijn tegenstander terwijl er een riem op het spel stond. Lang kon Ronda Rousey niet genieten van dit record. Later dat jaar, op 13 december, pakte Conor McGregor de snelste knock-out ooit in een UFC-titelgevecht. Met een vernietigende vuistslag maakte hij al na dertien seconden korte metten met Jose Aldo.

Twee keer de snelste knock-out

De laatste die we nog even willen uitlichten uit deze lijst met de snelste knock-outs is Anthony Johnson. Met 19 overwinning en zes nederlagen heeft hij een UFC carrière om trots op te zijn, maar het zijn vooral zijn snelle finishes die opvallen. Hij is de enige die twee keer in de lijst staat. In 2007 versloeg hij Chad Reiner binnen twaalf seconden en negen jaar later was hij binnen dertien seconden klaar met Glover Teixeira.

De 28 snelste knock-outs ooit in de UFC

 1. Jorge Masvidal – 5 seconden
 2. Duane Ludwig – 6 seconden
 3. Chan Sung Jung (The Korean Zombie) – 7 seconden
 4. Ryan Jimmo – 7 seconden
 5. Todd Duffee – 7 seconden
 6. Makwan Amirkhani – 8 seconden
 7. James Irvin – 8 seconden
 8. Leon Edwards – 8 seconden
 9. Jairzinho Rozenstruik – 9 seconden
 10. Oleg Taktarov – 9 seconden
 11. Gray Maynard 9 seconden
 12. Mark Weir – 10 seconden
 13. B.J. Penn – 11 seconden
 14. Walt Harris – 12 seconden
 15. Johny Hendricks – 12 seconden
 16. Rob Emerson – 12 seconden
 17. Anthony Johnson – 12 seconden
 18. Conor McGregor – 13 seconden
 19. Anthony Johnson – 13 seconden
 20. Anthony Hamilton – 14 seconden
 21. Ronda Rousey – 14 seconden (submission)
 22. Anthony Perosh – 14 seconden
 23. Terry Martin – 14 seconden
 24. Andrei Arlovski – 15 seconden
 25. Johnny Walker – 15 seconden
 26. Song Kenan – 15 seconden
 27. Jens Pulver – 15 seconden
 28. Dustin Ortiz – 15 seconden

De UFC is zo vriendelijk geweest om deze 28 snelste knock-outs ooit op een rij te zetten:

Niet de snelste, wel het hardste

Het is indrukwekkend hoe snel deze vechters klaar waren met hun tegenstander, maar ze redden het niet bij de beste knock-out van 2020. Deze gaat zonder twijfel naar Joaquin Buckley. Hij versloeg begin oktober Impa Kasanganay en dat deed hij op ongekende wijze. Benieuwd? Je kunt deze brute spinning back kick hier checken.

Reageer op artikel:
Goed opletten! Dit zijn de 28 snelste knock-outs ooit in de UFC
Sluiten