Pim Jansen
Pim Jansen Auto's & Motoren 30 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Snelle elektrische fiets: op de Stromer ST1 X met 45 km/u naar je werk

De snelle elektrische fiets neem in populariteit toe. Vandaag richten we ons op de Stromer ST1 X, die je met 45 kilometer per uur naar je werk laat racen.

Een elektrische fiets is leuk, maar heel snel kun je er niet op. In Nederland mag een elektrische fiets niet harder rijden dan 25 kilometer per uur. Zeg nou zelf, ook zonder trapondersteuning haal je dat wel. Gaat je elektrische fiets wel harder, dan heet het officieel geen snelle elektrische fiets, maar een speed pedelec. Dan gaan we het dus hebben over het serieuzere werk. Over de Stromer ST1 X 1000Wh Sport bijvoorbeeld, een snelle elektrische fiets waarop je met 45 kilometer per uur naar je werk fietst.

Snelle elektrische fiets

Een van de nadelen van de Nederlandse wetgeving is dat bijna alles is gereguleerd. Ook de snelheid van de elektrische fiets. Het is gewoon maximaal 25 kilometer per uur. Wil je een beetje snelle elektrische fiets, dan kom je niet alleen uit in een hogere prijsklasse, maar heb je ook een rijbewijs nodig. Ook een helm is verplicht, net als de verzekering en het kentekenplaatje. Juist, de Stromer ST1 X geldt als een bromfiets voor de wet. Maar wees gerust: je hebt tegenwoordig ook stijlvolle helms, zoals deze helm in de vorm van een baseball-pet.

snelle elektrische fiets, Stromer ST1 sport
Bron: StromerBike

Die regels zijn er natuurlijk niet voor niets. Ze zorgen ervoor dat het gebruik van een snelle elektrische fiets een stuk veiliger wordt. Dat gezegd hebbende, komen we eindelijk uit bij de Stromer ST1 X 1000Wh Sport. Zoals de naam al doet vermoeden gaat het hier niet om de eerste de beste snelle elektrische fiets, maar over een model waar goed over is nagedacht.

Specificaties Stromer ST1 X

Dankzij de krachtige trapondersteuning van de Stromer ST1 X haal je eenvoudig een topsnelheid van 45 kilometer per uur. Handig als je dus een waardig alternatief zoekt voor de auto of het openbaar vervoer. Verantwoordelijk voor die snelheid is de accu van 814Wh. Behalve de snelheid heeft deze snelle elektrische nog meer in huis. Je kunt de Stromer ST1 X verbinden met je smartphone en zo ‘live’ alle belangrijke gegevens opvragen. Via je smartphone kun je ook gewoon communiceren met je e-bike en kun je het slot activeren of deactiveren. De actieradius ligt tussen de 50 en 150 kilometer, afhankelijk van de trapondersteuning. Lees hier meer specificaties.

Overweeg je de aanschaf van een snelle elektrische fiets, houdt dan rekening met de verplichting om een kenteken te registreren, de verplichte WA-verzekering en de valhelm. De Stromer ST1 X is afgeprijsd van 5.990 naar 4.790 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Snelle elektrische fiets: op de Stromer ST1 X met 45 km/u naar je werk
Sluiten