Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Auto's & Motoren 7 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Boete BMW-rijder wordt 75(!) keer vermenigvuldigd na stomme actie

In Nederland kan flink doorrijden een behoorlijk dure hobby zijn. Toch is het, zeker nu je overal maar 100 km/u mag, soms moeilijk om je in te houden. Het is aan jezelf om te bepalen of je het risico wil lopen op een flinke boete. Op dat gebied kun je beter in Duitsland wonen, al moet je ook daar goed oppassen wat je doet. Die les leerde een BMW-rijder onlangs op de harde manier.

De BMW X5 bestuurder kreeg namelijk een boete van 1.500 euro nadat hij te hard gereden had. Dat is best een prestatie, want erg hoog zijn de boetes voor te hard rijden in Duitsland niet. Wat is er dan gebeurd? Had de man even gemist dat hij van een ongelimiteerd stuk autobahn over was gegaan op een gelimiteerd stuk, en daardoor veel te hard reed? Nee, hij zat slechts 11 km/u boven de maximum snelheid.

Zelfs op de Nederlandse snelwegen kost deze fout je nog geen 90 euro. Waarom moest de BMW-rijder dan toch 1.500 euro betalen in plaats van de 20 euro die je normaal gesproken moet aftikken voor dit vergrijp? Nou, dat had er vooral mee te maken dat de 26-jarige Duitser meer deed dan alleen te hard rijden.

BMW boete middelvinger 1500 euro
Hij staat er goed op. (Afbeelding: Polizei Oberfranken)

In Duitsland maken de flitspalen een mooie foto van de voorkant. Zoals je hierboven kunt zien is de man overduidelijk geen fan van flitsers. De BMW-rijder stak zijn middelvinger op en dat komt hem duur te staan. De politie van Oberfranken ziet dit gebaar als het beledigen van de autoriteiten en besloot een aanklacht in te dienen.

De rechtbank van Kulmbach boog zich over deze aanklacht en was het eens met de politie. Deze opgeheven middelvinger is een belediging en besloot een flinke boete op te leggen. 1.500 euro moet de BMW-rijder betalen voor een vergrijp dat normaalgesproken twee tientjes kost. Dat is dus 75 keer meer. Goed om te onthouden als je ooit nog een keer vol gas door Duitsland heen rijdt.

Lees ook: Duitse Tesla-rijder krijgt boete voor het bedienen van ruitenwissers

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Bimmertoday

Reageer op artikel:
Boete BMW-rijder wordt 75(!) keer vermenigvuldigd na stomme actie
Sluiten