Felix Decavel
Felix Decavel Stijl 22 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Nike onthult eerste ‘pandemie-sneakers’ met meer Air dan ooit

De pandemie heeft niet alleen onze manier van leven compleet omgegooid, maar blijkbaar ook de manier waarop Nike sneakers ontwerpt. De Air Max Scorpion is een van de eerste Nike-schoenen die van schets tot sneakers volledig tijdens het corona-tijdperk gecreëerd zijn. Dus best een handgelletje opsmeren wanneer je de doos voor het eerst opent.

De sneakers zijn in 18 maanden tijd van start tot finish gemaakt met behulp van een 3D virtual-reality programma. Dankzij deze nieuwe VR software konden alle sneakerheads die betrokken waren bij het designproces nauw met elkaar in contact blijven.

‘Pandemie-sneakers’ Nike Air Max Scorpion

Het eindproduct mag er zijn. De Scorpion maakt deel uit van de populaire Air Max-lijn, met kleine luchtkussentjes die als ruggengraat dienen voor de basis van het schoeisel. De nieuwe sneakers zijn overigens niet alleen uniek wanneer het gaat over het designproces, maar ook wat betreft het design zelf. Nog nooit bevatten de kussentjes onderaan Air Max-schoenen zoveel (gebakken?) lucht per vierkante centimeter als in deze ‘pandemie-sneakers’.

airmax-scorpion, Nike, 3D VR
(Afbeelding: Nike)
airmax-scorpion-3D VR
De Air Max Scorpion (Afbeelding: Nike)

De Nike Air Max Scorpion bestaat overigens uit 21 procent gerecycleerd materiaal en komt op 5 oktober in de schappen te liggen. Bekijk hieronder wat het Amerikaanse sportmerk zelf te zeggen heeft over de ‘pandemie-sneakers’.

Meer Nike-nieuws

Nike is niet aan zijn proefstuk toe wanneer het over duurzaamheid en innovatie gaat. De sportgigant kwam bijvoorbeeld eerder al op de proppen met het nieuws dat ze een nieuwe revolutionaire stof hebben ontwikkeld om kleding mee te vervaardigen.

airmax-scorpion
(Afbeelding: Nike)

Nike Forward, zoals deze nieuwe lijn gaat heten, wordt voor 70% gemaakt uit vezels van gerecycleerd plastic. Vervolgens worden die vezels door middel van grote naaldmachines aan elkaar verbonden. Dankzij deze innovatie kan de kledingfabrikant een aanzienlijk aantal stappen in het productieproces overslaan, wat dan weer resulteert in een flink verminderde CO2- uitstoot van 75%.

Ook al mag het sportbedrijf zich terecht een schouderklopje geven, toch zullen ze niet tevreden zijn dat New Balance letterlijk en figuurlijk met nieuwe Patta-sneakers gaan lopen is.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.