Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 18 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Sneakers van het jaar #2: Liam Gallagher x Adidas LG SPZL

Richting het einde van het jaar behandelen we de vetste en meest revolutionaire sneakers van het jaar 2019, die we uiteindelijk allemaal voor je opsommen in één lijst. Deel 2: Liam Gallagher x Adidas LG SPZL.

Adidas en voormalig Oasis-frontman Liam Gallagher zijn in 2019 een samenwerking aangegaan en kwamen met een heerlijk paar sneakers, de LG SPZL.

Het gaat te ver om de speciale editie van Adidas ‘Oasis sneakers’ te noemen, want Oasis is niet meer. Toch zullen we Liam Gallagher nooit los kunnen zien van zijn borer Noel Gallagher en verwachten tegen beter weten in nog steeds een Oasis-reünie. Stiekem hoopten we op Glastonbury 2020, de vijftigste editie van het legendarische festival, maar eerder dit jaar bleek dat een reünie verder weg dan ooit is.

Liam Gallagher x Adidas

Goed, terug naar dit jaar. Liam Gallagher heeft inmiddels een solocarrière en kwam in 2019 weer eens met een nieuw album, Why Me? Why Not. genaamd. Vlak daarvoor werd de Adidas LG SPZL gelanceerd, een interpretatie op de iconische sneakers Adidas Spezial, die in 1979 voor het eerst werden ontworpen als handbalschoenen.

liam gallagher, adidas, spezial, lg spzl
Bron: Adidas

Naast een eeuwige relatie met muziek, heeft Liam Gallagher naar eigen zeggen een relatie met Adidas die daarbij in de buurt komt. Normaal gesproken is dat persberichtgelul, maar van hem nemen we het aan. “Ik draag de Spezial sneakers met religieuze discipline”, aldus de eigenzinnige muzikant.

LG SPZL

De LG SPZL is uitgevoerd in gebroken wit. Of beige, maar net hoe je het wil noemen. De vorm van het model is behouden, net als de suède bovenlaag en de rubberen zool. Alles uitgevoerd in dezelfde kleur. En waar je bij een paar Stan Smiths een portret van oud-tennisser Stan Smith op de tong ziet afgebeeld, zie je bij deze Adidas sneakers Liam Gallagher op vergelijkbare manier terug op de tong. Een generatie is opgegroeid met de britpop die in de jaren 90 opkwam, met Oasis als een van de pioniers. Voor de fans zijn dit de vetste patta’s van 2019.

adidas, liam gallagher, lg spzl, sneakers
Bron: Adidas
adidas, liam gallagher, lg spzl, sneakers
Bron: Adidas
liam gallagher, adidas, spezial, lg spzl
Bron: Adidas
liam gallagher, adidas, spezial, lg spzl
Bron: Adidas

Adidas en Liam Gallagher lanceerden de LG SPZL op 30 augustus. De sneakers kwamen in een gelimiteerde versie uit en zijn inmiddels uitverkocht. Wel kun je ze nog krijgen op websites als Stockx.

? Check ook: Waarom iedere man een paar Clarks Wallabees moet hebben

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Sneakers van het jaar #2: Liam Gallagher x Adidas LG SPZL
Sluiten