Redactie
Redactie Shoes 28 jan 2016

Sneaker-tip: All-Black Air Jordan 4

Het exclusieve Japanse schoenenlabel Hender Scheme heeft de klassieke Air Jordan 4 in een nieuw jasje gestoken. Het resultaat is een gitzwarte variant en een beige met witte tegenhanger. De naam? The Tribute Air Jordan 4.

De Air Jordan is bedacht en ontworpen door basketballegende Michael Jordan, maar wordt geproduceerd door Nike. De schoenen, die veelal door het leven gaan als ‘Jordans’, werden in 1984 voor het eerst gedragen door de man zelf tijdens een wedstrijd. Een jaar later mocht het publiek ook genieten van de nieuwe sneaker. Het bleek een succes, want inmiddels heeft de Jordan-schoenenlijn gigantische proporties aangenomen.

【New Arrival】 < Hender Scheme > MIP 10 #henderscheme #unitedarrows #unitedarrowsandsons staff MH

Een foto die is geplaatst door UNITED ARROWS & SONS (@unitedarrowsandsons) op

De Air Jordan 4 was de eerste variant die, in 1989, wereldwijd werd uitgebracht. De toch al gewilde schoen kreeg een legendarische status toen Michael tijdens Game 5 van de 1989 NBA First Round tussen de Chicago Bulls en de Cleveland Cavaliers een van zijn hoogtepunten beleefde door keihard te scoren. De puntenreeks kreeg zelfs een eigen naam, The Shot, en een Wikipediapagina.

In 1999, 2000, 2004, 2006, 2008 en 2010 werd de schoen al eerder onder handen genomen. De prijs en releasedatum van deze variant zijn nog onbekend, maar je kunt deze parels krijgen via United Arrows & Sons zodra ze uit zijn.

Reageer op artikel:
Sneaker-tip: All-Black Air Jordan 4
Sluiten