Sneaker-kalender week 33: sneakers van Nike, Yeezy en meer

Deze week komen er weer prachtige, nieuwe sneakers op de markt. Heb je die van vorige week gemist? Bekijk het artikel dan hier. Ditmaal hebben we weer het mooiste van onder andere Nike, adidas en meer voor je geselecteerd. Zit jouw favoriete sneaker ertussen? De release-kalender is gebaseerd op data die door verkopers zijn doorgegeven. Het kan zijn dat deze data op het laatste moment nog aangepast wordt.

ADIDAS YEEZY BOOST 700 ‘WAVERUNNER’

Ben je klaar voor een verse Yeezy-drop? We hopen het maar voor je, want adidas gooit het eerste Boost 700 paar opnieuw op de markt. Inderdaad, een ware re-release. Zaterdag komt ‘ie, dus schrijf je snel in voor alle lotingen. Alleen als je de schoen wil hebben uiteraard, anders is het zonde van je geld.

sneaker yeezy
Bron: adidas

NIKE AIR MAX 1 ‘SKETCH TO SHELF’ WHITE

We schreven er van de week al over: de release van deze ongelofelijk lekkere sneaker. Geïnspireerd op het ontwerpproces van de legendarische Tinker Hatfield voor de OG Air Max 1. Er komen drie modellen uit en het witte model is een interpretatie van de technische tekeningen van de ontwerper. Eerder kwam er al een model uit waarop met een rode stift is geklad. Allemaal op basis van originele schetsen en tekeningen. Nice! Gaat vrijdag in de verkoop voor 150 euro.

sneaker nike st sketch
Bron: Nike

STRANGER THINGS X NIKE TAILWIND, BLAZER & CORTEZ ‘UPSIDE DOWN’

De derde drop van de fijne samenwerking tussen Nike en de hitshow Stranger Things. Drie modellen, driemaal fantastisch. Gemaakt met een revolutionair bovenwerk, hebben de sneakers een oplossende stof, met eronder een nieuw ontwerp wat onthult wordt als je zin hebt om ze te deconstrueren. Dus maak je geen zorgen als je schoenen een nieuwe colorway beginnen te onthullen, dat is allemaal onderdeel van het plan.

Het slechte nieuws is alleen: de schoenen zijn bijna overal al uitverkocht. De release was namelijk dinsdag. Mocht je ze koste wat kost willen hebben, raden we aan om Marktplaats/StockX te checken.

sneaker nike st tailwind
Bron: Nike
sneaker nike st blazer
Bron: Nike
sneaker nike st cortez
Bron: Nike

VIVIENNE WESTWOOD X ASICS GEL-SAGA ‘WHITE’ & ‘OG’

ASICS en Vivienne Westwood zijn goed  bezig. Na hun eerste gezamenlijke release enkele weken geleden, zijn de Britse ontwerper en het Japanse sportkledingmerk herenigd om ons de stijlvolle en comfortabele ASICS Tiger te gunnen. De een met een veelkleurige bovenwerk van mesh en leer, de ander is zo clean als maar zijn kan. Er zijn nog meer colorways, maar dit zijn onze favorieten. De witte uitvoering koop je hier, de kleurrijke variant hier. Beiden vanaf zaterdag.

asics wit
Bron: Asics
asics zwart
Bron: Asics

JOSHUA VIDES X CONVERSE CHUCK 70 HIGH ‘INTERCHANGEABLE PANELS’

Ja, en dan verschijnt dit opeens op je beeldscherm. Wat een toffe schoen is dit. Het iconische Chuck Taylor-silhouet kent natuurlijk vele, vele samenwerkingen en aanpassingen. In deze samenwerking werkt Converse samen met de in LA gevestigde kunstenaar Joshua Vides. Bekend om zijn zwart-witte schetsesthetiek, wordt de creativiteit van Joshua Vides enorm tentoongesteld in deze sneaker.

Voor personalisatiedoeleinden zijn er namelijk twee verwisselbare klittenbandpanelen. De neus, bumper, rand, tussenzool en buitenzool – weergegeven door een doorschijnend sepia-rubber – zijn voorzien van Joshua Vides ‘kenmerkende opvallende markeerstift. Wij zijn fan, en niet zo’n klein beetje ook. Vrijdag is de release.

sneaker coverse
Bron: Converse
Reageer op artikel:
Sneaker-kalender week 33: sneakers van Nike, Yeezy en meer
Sluiten