Sander van den Berg
Sander van den Berg Stijl 18 jul 2019

Sneaker-kalender week 29: sneakers van Nike, adidas en meer

Deze week komen er weer prachtige, nieuwe sneakers op de markt. Heb je die van vorige week gemist? Bekijk het artikel dan hier. Ditmaal hebben we weer het mooiste van onder andere Nike, adidas en meer voor je geselecteerd. Zit jouw favoriete sneaker ertussen? De release-kalender is gebaseerd op data die door verkopers zijn doorgegeven. Het kan zijn dat deze data op het laatste moment nog aangepast wordt.

NIKE AIR MAX 270 REACT ‘ELECTRO GREEN’, ‘HYPER JADE’ & ‘BEIGE’

Kijk nou toch eens naar deze drie verse drops van de Air Max 270 React. Oké, als je compleet weg wil blijven van kleur gaan ze niet aan jouw voeten verschijnen, maar voor ieder ander zijn dit heerlijke schoenen. Heerlijk qua comfort en bijzonder fraai qua looks. Op volgorde van de afbeeldingen: de ‘Electro Green’ koop je hier, de ‘Hyper Jade’ hier en de ‘Beige’ hier. Alledrie zijn ze al te koop.

nike air 270 sneaker nike nike air

NIKE AIR MAX 1 QS ‘SKETCH TO SHELF

We lenen de volgende tekst even rechtstreeks van Nike zelf, want niemand die het zo keurig kan omschrijven als zij:

‘Tinker Hartfield is de man achter het design van veel bekende Nike designs, maar één schoen in het bijzonder zorgde voor een kanteling. De schoen die zichtbare Air introduceerde, moest ergens beginnen en ‘Sketch to Shelf’ blaast de originele schetsen voor de Air Max 1 van Tinker Hartfield leven in.

De mudguards en swooshes zijn niet volledig opgevuld en op het lipje op de tong staat het eerste concept van Hatfield van het Air Max logo. Handgeschreven notities geven je inzicht in de visie van Hatfield en op de binnenvoering staat de tekst ‘SKETCH, PROPERTY OF NIKE NOT FOR RESALE’.’

Inderdaad, de ‘Sketch to Self’-collectie van Nike is knetterhard. Zowel door het verhaal als de door het design. Als dank voor het mogen lenen van hun omschrijving, linken we je graag door naar hun online shop om daar deze zaterdag de schoen aan te kunnen schaffen. De compleet witte variant kun je overigens ook oppikken bij Afew.

sneaker nike sketch nike sketch sketch black

FEAR OF GOD X NIKE AIR SKYLON II ‘LIGHT BONE’

We hebben deze joekel (qua vetheid) van een sneaker al vaker laten zien, maar zo nu en dan wordt ‘ie weer gedropt en zo nu en dan moeten wij hem dan weer laten zien. Wat kunnen we zeggen? De samenwerking tussen Nike en streetfashionlegende Jerry Lorenzo is een favoriet van ons en we gunnen hem iedereen. Kost je 120 euro en die mag je hier spenderen.

sneaker fog

PHARRELL X ADIDAS SOLAR HU GLIDE

Hè hè, even geen Nike… al waren alle Nike-sneakers van deze week zo fijn dat we ze echt niet konden negeren. Maar deze twee (die samen met nog twee andere colorways uitmaken van een nieuwe release) sneakers uit de koker van Pharrell Williams en adidas mogen er ook zijn. Uitblinkend in hun eenvoud, te koop vanaf zaterdag.

sneaker adidas sneaker adidas grijs

NASA X PUMA CELL ALIEN ‘PUMA BLACK’

Ja, dit is even wat anders hè. Ander merk, uiteraard, maar ook even compleet anders qua opsmuk. We schreven van de week al over deze release en onze gedachtes zijn nog onveranderd: dit is gewoon een leipe schoen. Voor de liefhebbers van een spacey gevoel, komt de release van dit paartje Puma’s komende zaterdag op het juiste moment.

sneaker puma

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Sneaker-kalender week 29: sneakers van Nike, adidas en meer
Sluiten