Smartphone Airbag: dit smartphone hoesje krijg je onmogelijk kapot

Als je nieuwste smartphone in een onbewaakt moment spontaan van de tafel valt, dan weet je dat de kans op een flinke beschadiging aanwezig is. In het gunstigste geval raakt alleen de rand beschadigd, maar een scherm wat breekt door de val is helaas geen uitzondering. Ook een stevig smartphone hoesje biedt maar een beperkte bescherming. Voor die situaties is er nu een ideale oplossing: de smartphone airbag.

Metalen veren vangen de klap op

Philip Frenzel, hij studeert techniek, heeft het principe van de airbag toegepast op een case voor de smartphone. Met behulp van slimme sensoren wordt de val van je toestel gedetecteerd en worden kleine metalen veren uitgeschoven die de impact van de val beperken. De veren kunnen dan eenvoudig terug worden geplaatst en het shockproof smartphone hoesje is weer klaar voor gebruik. Daar is dus over nagedacht.

Geld inzamelen via Kickstarter

Philip won met zijn ontwerp voor het Airbag smartphone hoesje de Mechatronica Award van Duitsland. De student die zijn studie volgt aan de universiteit van Aalen is van plan om volgende maand een kickstarter project te lanceren. In de onderstaande video wordt de werking van de case gedetailleerd uitgelegd.

Reageer op artikel:
Smartphone Airbag: dit smartphone hoesje krijg je onmogelijk kapot
Sluiten