Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 9 aug 2020
Leestijd: 3 minuten

Budget-toppers: 5 beste smartphones onder de 300 euro

Als je anno 2020 toe bent aan een nieuwe smartphone, dan tref je een markt aan die breder is dan ooit. Samsung kondigde eerder deze week een vlaggenschip van maar liefst 1299 euro aan. Als startprijs.

Tegelijkertijd zijn er telefoons van 100 euro met moderne designs, prima camera’s en een groot scherm. Dat klinkt al meteen als een aangenamer prijspunt.

We zetten vijf smartphones onder de 300 euro op een rijtje waar je geen spijt van gaat krijgen. Degelijke toestellen waarmee je prima kunt gamen, WhatsAppen en wat je verder op een doorsnee dag doet. Oftewel, alles wat je eigenlijk nodig hebt als gebruiker.

Onze collega’s van WANT.nl hebben alle smartphones uitgebreid voor je getest. Hun uitgebreidere conclusies kun je in de bijbehorende video’s checken.

1. Xiaomi Redmi Note 9 Pro

Het is een hele mond vol, maar de Xiaomi Redmi Note 9 Pro is met gemak een van de beste smartphones uit het budgetsegment. Het scherm oogt modern en is groot, de behuizing lekker stevig en de batterij gaat absurd lang mee. Ook vrij uniek in deze prijsklasse: de camera’s maken indruk. Normaliter besparen fabrikanten juist op dat aspect om de prijzen laag te houden. Houd er wel rekening mee dat Xiaomi een vrij aanwezige skin over Android heen gooit.

Klik hier voor actuele prijzen en specificaties

2. Oppo A9 (2020)

Bij de Oppo A9 is het even opletten dat je wel de versie uit 2020 te pakken hebt. Het is in alle opzichten een onopvallende en middelmatige telefoon, in de meest positieve zin van het woord. Het toestel zal je niet omver blazen, maar is krachtig genoeg voor je dagelijkse bezigheden. Ook prettig: de Oppo A9 (2020) heeft een accuduur van wel twee dagen!

Klik hier voor actuele prijzen en specificaties

3. Motorola Moto G8 Plus

Het vervelende aan veel budgettelefoon is dat de software vaak te wensen over laat. Motorola pakt het anders aan, en biedt budgettelefoons met clean Android. Zonder vervelende skins of toevoegingen. Niet voor niks is de G-serie al jaren populair. De Moto G8 Plus maakt indruk met zijn degelijke specificaties en een modern design.

Klik hier voor actuele prijzen en specificaties

4. Realme 6

Realme is een vrij nieuw merk dat onder Oppo valt. De Realme 6 is ‘s werelds goedkoopste smartphone met een 90Hz-scherm. Oftewel, het scherm wordt vaker ververst. Dat merk je direct bij het scrollen, want dat voelt buttery smooth. Ook onder de motorkap zit het dik in orde, en de opvallend sterke camera’s mogen er ook zijn.

Klik hier voor actuele prijzen en specificaties

5. Samsung Galaxy A51

De nieuwste Galaxy Note-modellen zijn peperduur. Gelukkig heeft Samsung nog de A-serie met budgetmodellen. De Samsung Galaxy A51 is terecht zeer populair. Ondanks het zachte prijskaartje doet het design denken aan de hypermoderne Galaxy S20. Met een 48-megapixel camera, een 12-megapixel groothoekcamera, een 5-megapixel macrolens en een 5-megapixel dieptesensor is het op cameragebied ook ongetwijfeld hét budgetmodel van dit moment.

Klik hier voor actuele prijzen en specificaties

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Budget-toppers: 5 beste smartphones onder de 300 euro
Sluiten