Pim Jansen
Pim Jansen Wheels 22 sep 2018

Levo Turbo: de slimste elektrische mountain tot nu toe

De meeste elektrische fietsen zijn herkenbaar aan hun supergrote batterijen, maar we zullen het je niet kwalijk nemen als je de Turbo Levo-update verkeerd inschat. Dat laatste is ook logisch omdat Specialized gebruik maakt van een frame met zijarm voor de nieuwste Stumpjumper. Het resultaat is een e-bike die lichter, stijver en functioneler is. Daarnaast plaatste men een grotere batterij in het geheel waardoor deze een tot vijf uur meegaat. Het bereik van de e-bike neemt hiermee tot veertig procent toe.

Geen enkel digitaal apparaat zou vandaag de dag compleet zijn zonder een bluetooth-app. In dit geval ook: Levo’s app wordt Mission Control genoemd. Het is bijgewerkt met een nieuwe interface om zo het energieverbruik beter te controleren.

Elektrische fiets met slimme functies

Er is echter meer. Het is ook mogelijk om het systeem op fouten controleren, ritten registreren en de motor afstemmen. Met de functie Smart Control kunnen gebruikers het bereik van de fiets bijsturen door de geplande duur in te voeren of een vooraf bepaald punt op een kaart te identificeren. Dan is er nog de Shuttle-modus. Deze geeft gebruikers toegang tot het meeste motorvermogen voor de ritten die het meeste vermogen vergen. Meer info over deze elektrische fiets, vind je hier.

Elektrische fiets mountainbike Elektrische fiets mountainbike Elektrische fiets mountainbike Elektrische fiets mountainbike
Reageer op artikel:
Levo Turbo: de slimste elektrische mountain tot nu toe
Sluiten