Thomas Aalderink
Thomas Aalderink | LinkedIn Life 2 maart 2018

De slechtste atlete van de Olympische Spelen heeft de perfecte sponsor gevonden

De Olympische Spelen zijn alweer voorbij. De Nederlands enclave keerde huiswaarst met een flinke verzameling medailles en we hebben genoten van het ongekend hoge niveau. Althans, meestal was het niveau hoog. We maakten namelijk ook kennis met Elizabeth Swaney. Ze bakte er weinig van op de lange latten, maar heeft met haar bijzondere optreden wel een sponsor binnengehaald.

Het publiek wist niet wat ze zagen toen de halfpipe skiester naar beneden kwam. Waar de meeste dames de meest halsbrekende stunts uithaalden, deed Elizabeth Swaney niets. Nul trucs zagen we voorbijkomen en het hoogtepunt was een halve draai en een stukje achteruit skiën. Hoe is het mogelijk dat deze vrouw op de Olympische Spelen terecht is gekomen? Het antwoord op die vraag vind je in ons vorige artikel.

Bijzondere reden

Zo, nu ben je helemaal op de hoogte en weet je precies wie Elizabeth Swaney is. Het zal je dan waarschijnlijk ook verbazen dat deze vrouw nu een sponsoraanbod heeft gekregen. Bierbrouwerij Blue Point heeft namelijk via Twitter laten weten dat ze de Hongaarse atlete graag willen sponsoren. Waarom zouden ze dat willen doen? Nou, daar hebben ze nog een best goede reden voor.

Zoals je in bovenstaande brief kunt lezen heeft ook Blue Point een bijzondere relatie met de Olympische Spelen. De bierbrouwer heeft namelijk een biertje uitgebracht met daarin een woordgrap die verwijst naar de winterspelen. Daar zijn ze bij het Olympische comitee niet zo blij mee, maar daar trekt Blue Point zich weinig van aan.

Een leven lang gratis bier

Daarom gaan ze nu een sportteam oprichten voor atleten die niet serieus genomen worden. Dit zogenaamd Blue Point Athletics Team heeft natuurlijk ook een aanvoerder nodig en die eer is weggelegd voor Elizabeth Swaney. De bierbrouwer is onder de indruk van haar doorzettingsvermogen en dat moet beloond worden. Daarom bieden ze haar een leven lang gratis bier aan. Niet slecht voor een paar halve sprongen. Of Elizabeth akkoord is gegaan met dit bijzondere aanbod is nog niet bekend, maar de eerste poster ligt al klaar. Wat een briljante actie.

Reageer op artikel:
De slechtste atlete van de Olympische Spelen heeft de perfecte sponsor gevonden
Sluiten