Marlon Labrie
Marlon Labrie | LinkedIn Media 31 jan 2019

Onderzoek van Rotten Tomatoes wijst uit dat remakes eigenlijk altijd slecht zijn

Onderzoek van het filmplatform Rotten Tomatoes wijst uit dat we nog al van onze ‘klassiekers’ houden. Ondanks dat vele regisseurs ontzettend hun best doen om goede remakes te maken, slaan die niet echt aan bij het grote publiek. Rotten Tomatoes deed uitgebreid onderzoek en kwam met verrassende cijfers.

Kom niet aan onze klassiekers

Uit het onderzoek van Rotten Tomatoes blijkt dat het regisseurs niet vaak lukt om het origineel te overtreffen. De lijst van originele films scoort een gemiddelde van 81% op de zogenaamde ‘Tomatometer. Terwijl de remakes van die films gemiddeld 47% scoren op dezelfde meter. Uiteindelijk bleek dat maar ongeveer 1/3 van alle remakes de ‘fresh’ status hebben (75% of hoger score op RT). Verder vonden ze in alle data dat er van de 417 remakes maar 40 het beter deden dan het origineel. Denk hierbij aan films zoals: Oceans eleven, Mad Max: Fury Road, True Grit en The Jungle Book.

De jaren tachtig waren de beste jaren voor remakes

De beste tijd voor remakes waren veruit de jaren tachtig. Remakes uit de ‘golden eighties’ scoren een gemiddelde van 57%, dat is het hoogst als je het vergelijkt met andere jaartijden. Sommige goed scorende remakes uit de jaren tachtig zijn: Scarface, Little shop of horrors, The Thing & The Fly om er maar een paar te noemen.

Horror veruit het populairst, Disney scoort goed

Het onderzoek liet ook zien dat horrorfilms het meest worden na gemaakt. Het laat niet echt zien waarom, maar blijkbaar is er een grote markt voor de angstaanjagende films. Welke remakes wel heel erg goed scoren zijn de remakes van Disney. Films zoals Cinderella, The Jungle Book, Beauty and the beast en Maleficent. Als we kijken naar de Disney remakes die na 2010 zijn uitgebracht zien we dat die erg goed scoren, ze hadden een zeer hoog gemiddelde van 73% hebben.

Het grootste gedeelte van alle remakes scoort dus niet echt lekker, kijk dus gewoon nog een keer die klassieker die je al honderd keer hebt gezien. Mocht je een goede willen zien, ga dan voor een retro jaren tachtig of Disney film!

Benieuwd naar de 24 slechtste remakes? Klik dan hier.
Meer nieuws of films en series lees je hier.

Geektyrant

Reageer op artikel:
Onderzoek van Rotten Tomatoes wijst uit dat remakes eigenlijk altijd slecht zijn
Sluiten