Slecht nieuws voor Model 3 klanten, Tesla kan belofte niet waarmaken

De Tesla Model 3 is misschien wel de belangrijkste auto van dit jaar geweest. In dit jaar ging de Tesla Model 3 in Nederland een dikke 17.000 keer over de toonbank. Voor mensen die recent een Tesla aangeschaft hebben is er alleen wel slecht nieuws.

Wie dit jaar gebruik wil maken van de vier procent bijtelling regeling moet zijn elektrische auto voor de 31e van december op kenteken zetten. Als dat in 2020 gebeurt, dan verdubbelt de bijtelling naar acht procent. Een flinke stijging en dat is voor veel Model 3 klanten slecht nieuws. Tesla had aan klanten die in oktober een Model 3 bestelde beloofd dat deze nog in 2019 op kenteken gezet kon worden.

Bijtelling gaat omhoog

Helaas is dit een belofte die het merk niet waar kon maken. Dit geldt overigens alleen voor de goedkoopste en populairste Model 3, de standard range. Deze heeft een aanschafprijs van 49.000 euro en is daarmee het interessants. Je betaalt namelijk vier procent bijtelling over de eerste 50.000 euro. Elke euro boven de 50.000 heeft een tarief van 22 procent.

Tesla Model 3
Bron:Wheelsage/Porlamfer

Tesla biedt oplossingen

Tesla heeft naar leasemaatschappijen drie oplossingen gecommuniceerd. Je krijgt de mogelijkheid om de aankoop te annuleren en daarvoor worden dan geen kosten in rekening gebracht. Het probleem met leveren zit alleen in de standard range versie. Optie twee is dan ook om een andere (duurdere) versie dan de standard range te bestellen.

Optie drie is om niks te doen en dan wordt de auto in 2020 geleverd. Deze oplossingen die Tesla aanbiedt maken helaas weinig goed. Met het wachten tot 2020 kom je duurder uit omdat de bijtelling dan stijgt. Het kiezen van een andere versie maakt de aanschafprijs minimaal 10.000 euro duurder.

AutoblogAutoweek

Reageer op artikel:
Slecht nieuws voor Model 3 klanten, Tesla kan belofte niet waarmaken
Sluiten