Gesponsord
Gesponsord Gesponsord 8 aug 2020

Slapen in de hitte: met deze tips komt dat wel goed

Prima hoor, dat het bloedheet is als je op een strandbed ligt. Maar in je echte bed wil je niet liggen zweten. Een airco heeft niet iedereen in z’n slaapkamer. Wat kun je dan doen om enigszins koel te kunnen slapen in de hitte? En wat moet je níet doen?

Raam open of dicht?

Als het warm is, ben je geneigd om de ramen open te zetten. Maar zo vanzelfsprekend is dat niet. Als het gedurende de dag echt heet is, moet je die hitte namelijk buiten de deur zien te houden. En dus de ramen en gordijnen gesloten houden. Is het ’s avonds afgekoeld, dan kun je de ramen weer wijd openzetten.

Douchen voor het slapen

Wie al oververhit z’n bed ingaat, zal daar ’s nachts last van hebben. Zorg er dus voor dat je lichaam is afgekoeld voor je onder de lakens kruipt. En douchen is daarvoor zeer geschikt. Maar hoewel je wellicht zou denken dat je het beste onder een ijskoude straal kunt gaan staan, is dat geen goed idee. Als je te koud doucht moet je lichaam hard werken om weer op temperatuur te komen en daar krijg je het weer warm van. Ga dus liever voor een lauwe douche, maar zorg ervoor dat je voeten, polsen en nek goed gekoeld zijn!

Beddengoed is belangrijk

Om je lichaam op een prettige temperatuur te houden/krijgen, is het juiste beddengoed essentieel. Door te slapen onder een koel zomerdekbed kies je voor comfort en een goede nachtrust, ook tijdens warme nachten.

Populaire materialen die als vulling van een zomerdekbed dienen zijn katoen en bamboe. Dat zijn natuurlijke materialen die ervoor zorgen dat overtollige warmte en transpiratievocht moeiteloos worden afgevoerd. Maar ook dekbedovertrekken en hoeslakens spelen een belangrijke rol. Veel mensen vinden bijvoorbeeld een overtrek van zacht flanel lekker, maar in de zomer is dat nogal warm. Dan kun je beter voor een luchtig dekbedovertrek kiezen, van ademende materialen als katoen, katoen-satijn of linnen.

Bron: Smulderstextiel.nl

Gebruik je ventilator goed

Heb je een ventilator? Dan kun je daar meer uithalen als je er slim mee omgaat. Een ventilator zuigt lucht van achteren en blaast die aan de voorkant weer uit. Zet de ventilator dus ’s nachts voor een open raam. Wie het nóg koeler wil in zijn kamer kan voor de ventilator een bak met ijs zetten.

In samenwerking met Smulderstextiel.nl

Reageer op artikel:
Slapen in de hitte: met deze tips komt dat wel goed
Sluiten