Nederlandse oorlogsfilm De Slag om de Schelde komt eindelijk naar Netflix

Terwijl Netflix probeert om de nieuwe oorlogsfilm van Christopher Nolan te scoren, zit de streamingdienst niet stil. Na een zeer succesvolle bioscooplancering komt De Slag om de Schelde namelijk eindelijk naar Netflix.

Fans hebben lang op de oorlogsfilm moeten wachten. Afgelopen jaar werd De Slag om de Schelde al meermaals uitgesteld. In december kregen filmrecensenten wel alvast de film te zien, met zeer positieve recensies als gevolg. On-Nederlands goed, zo luidde de consensus.

De Slag om de Schelde op Netflix

Die journalisten kregen een grotere eer dan ze hadden kunnen weten. Door de pandemie is de oorlogsfilm namelijk uiteindelijk pas meer dan een half jaar later voor het grote publiek uitgekomen, juni vorig jaar.

Toen wisten we al dat De Slag om de Schelde ook naar Netflix zou komen, maar nu pas is bekend wanneer. De streamingdienst heeft middels een gloednieuwe trailer bekendgemaakt dat de film vanaf 15 oktober te streamen zal zijn. Pak je agenda er dus maar bij.

In de bioscoop had De Slag om de Schelde al in augustus de status platina, en dat ondanks de crisis. Overigens was het de eerste Nederlandse film sinds het begin van de pandemie die dat voor elkaar kreeg.

Met een budget van 14,5 miljoen euro is het één van de duurste Nederlandse producties ooit. Regisseur Matthijs van Heijningen Jr. kon met die zak geld zelfs internationaal talent inschakelen, zoals Harry Potter-ster Tom Felton. Je kent hem als dat vervelende ventje, Draco Malfidus.

Nu op Netflix te streamen: 10 brute actie en oorlogsfilms (met IMDb-score)

Grootschalige veldslag

Nog even een geheugenopfrisser voor degenen die nog niet in de bioscoop zijn geweest: De Slag om de Schelde gaat natuurlijk over de Slag om de Westerschelde, die zich in het Zeeland van 1944 afspeelde.

Het was een belangrijk hoofdstuk uit de oorlog. Zowel de geallieerden als de Duitsers probeerden namelijk de Westerschelde te veroveren. Een grote pion op het speelbord, want dat was de enige grote toegangsweg tot Antwerpen. En daarmee dus ook de enige grote toegangsweg tot de haven van die stad.

Regisseur Matthijs van Heijningen Jr. volgt drie personages, verspreid over beide kanten van de oorlog. Een secretaresse van een Duitsgezinde burgemeester, een NSB’er en een gestrande Engelse piloot.

Het enerverende resultaat dat zoveel lof oogstte, kun je vanaf 15 oktober dus op je gemakje thuis gaan streamen.

Reageer op artikel:
Nederlandse oorlogsfilm De Slag om de Schelde komt eindelijk naar Netflix
Sluiten