Pim Jansen
Pim Jansen Liefde & Seks 20 jun 2020
Leestijd: 3 minuten

5 slaapkamer-regels die zorgen voor een gelukkige relatie

In onze drukke levens wil het nog wel eens voorkomen dat we onze partner amper zien. Vervelend, maar zeker geen ramp. Zolang je de moment die je wel samen doorbrengt goed besteed. Grote kans dat dit is wanneer je naar bed gaat of wakker wordt. Daarom raden we je aan om deze vijf slaapkamerregels voor een gelukkige relatie in acht te nemen.

Ze zijn gelukkig niet heel ingewikkeld en vaak makkelijk toe te passen. Toch kunnen ze een grote impact hebben op je relatie. Ze helpen je namelijk om dichterbij elkaar te komen. We zijn tegenwoordig nogal snel afgeleid, dus het is extra belangrijk om aandacht te geven aan de belangrijkste persoon in je leven.

5 slaapkamer-regels voor een betere relatie

1. Ga tegelijk naar bed

Je kunt nog zoveel slaapkamerregels opstellen, maar als de één al lang slaapt voordat de ander naar bed gaat, is dat natuurlijk zinloos. Probeer daarom tegelijk naar bed te gaan. Zo kun je de dag samen afsluiten. Volgens relatietherapeut Kurt Smith is een paar minuten samen tanden poetsen al genoeg om gelukkiger te worden.

2. Geen telefoon en beeldschermen in bed

Nog even snel een spelletje doen of het laatste nieuws checken. We doen het allemaal wel eens, maar goed is het niet. En dan hebben we het nog niet eens over het blauwe licht dat je slaapritme in de war gooit. Ook je relatie wordt er namelijk niet beter van. Gebruik het moment vlak voordat je gaat slapen om aandacht aan elkaar te geven. vertel over je dag, knuffel elkaar of ga samen iets anders leuks doen.

3. Neem de tijd om met elkaar te praten

Na een lange dag wil je soms gewoon even niets zeggen en slapen. Dat is voor een keer niet erg, maar probeer regelmatig even de tijd voor elkaar te nemen. Gewoon even kort bijpraten. Volgens de auteur van Two in a Bed: The Social System of Couple Bed Sharing, Paul Rosenblatt, is een paar minuten praten in bed goed voor je relatie omdat je zo van elkaar op de hoogte blijft en plannen kunt maken in een rustige, zachte omgeving. Houd het dus wel licht en vermijd gesprekken die stressvol kunnen zijn.

4. Los problemen op voordat je naar bed gaat

Ruzie hoort bij een gezonde relatie, maar probeer dit wel buiten de slaapkamer te houden. Je slaapkamer hoort een plek te zijn waar je kan ontsnappen en daar is dus geen plek voor stress. Probeer daarom ruzies en problemen op te lossen voordat je naar bed gaat. Doe het in de keuken, woonkamer of ga desnoods een rondje wandelen. Zolang het maar uitgesproken is voordat je de slaapkamer ingaat.

5. Zeg dat je van elkaar houdt voordat je gaat slapen

Het kan zijn dat je dit een beetje zoetsappig vindt, maar het is wel goed voor je relatie. Zeker in ons drukke bestaan vergeten we soms om waardering en liefde uit te spreken. Daarom is het goed om daar een vast moment voor te hebben. Net voor het slapen gaan is daar perfect voor en is tevens een mooie positieve afsluiting van de dag.

Meer tips en dingen die je moet weten voor een goede relatie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
5 slaapkamer-regels die zorgen voor een gelukkige relatie
Sluiten