Nu op Netflix: Duitse Original over drugs, hip-hop en Frankfurt’s duistere kant

Dark was al snel na zijn debuut in 2017 de best bekeken anderstalige Netflix Original. Na die serie en Dogs of Berlin is het tijd voor nog een Duitse Netflix Original met een grimmig randje: Skylines.

Skylines: Duitse Netflix Original

Sinds afgelopen vrijdag staat Skylines op de streamingdienst. De serie bestaat uit zes afleveringen en voelt als een soort combi tussen Empire en Power. Grote Amerikaanse shows, dus dat belooft veel goeds.

Skylines gaat over een hip-hop producent die de gewelddadige serie van de georganiseerde misdaad ingetrokken wordt. Daarin heeft hij niet echt een keuze, omdat het label waar hij getekend heeft het centrum van een dodelijke drugsoperatie blijkt te zijn. De naam van dat label? Skyline Records.

Al snel blijkt het bedrijf dus een plek te zijn waar de onderwereld van Frankfurt en muziek samenkomen. Een duistere serie over hip-hop, met als decor Frankfurt dus. Dat is weer eens wat anders dan de zoveelste Scandinavische thriller.

Netflix Skylines Duits
Bron: Netflix

Echte rappers

Qua cast moeten we ons vooral laten verrassen, want we hebben het hier niet over grote namen uit Hollywood. Dat maakt Skylines echter des te interessanter. Dat merk je ook al bij de serie Criminal die in verschillende landen is gemaakt: elk land voegt zijn eigen sausje en filmstijl toe. Dan kan een Duitse serie tussen al het Amerikaanse geweld opeens verrassend verfrissend aanvoelen.

Maar goed, de cast dus: die bestaat onder andere uit Peri Baumeister (The Last Kingdom, The Saboteurs) en Edin Hasanovic (You are Wanted, Familie Braun) als de producent. Hij speelt naast echte rappers uit de Duitse hip-hop scene als Azad, Azzi Memo en Nimo. Nee, die namen zeiden ons ook niks, dus een mooie kans om even Spotify op te duiken!

Volgens de crew lijkt Frankfurt soms enorm op New York, vooral de lelijke kant van de stad. Dat willen ze demonstreren met deze duistere thriller. Je kunt Skylines nu op Netflix streamen.

Skylines | Official Trailer | Netflix

It’s about loyalty… music-producer Jinn believes he made when he signs with HipHop label Skyline Records. But it does not take long before things get heated. Watch Skylines, Only on Netflix: https://www.netflix.com/title/80220715 SUBSCRIBE: http://bit.ly/29qBUt7 About Netflix: Netflix is the world’s leading internet entertainment service with over 151 million paid memberships in over 190 countries enjoying TV series, documentaries and feature films across a wide variety of genres and languages.

Reageer op artikel:
Nu op Netflix: Duitse Original over drugs, hip-hop en Frankfurt’s duistere kant
Sluiten