Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 3 dec 2019
Leestijd: 1 minuut

Fan voorziet The Mandalorian van ronduit briljant 80’s intro

The Mandalorian laat in tegenstelling tot de nieuwe Star Wars filmtrilogie zien hoe je een stap vooruit kunt zetten terwijl je toch het verleden niet vergeet. Sterker nog, de serie doet eerder denken aan de originele trilogie dan moderne films.

Star Wars: The Mandalorian

Dankzij Jon Favreau, de showrunner van de Disney+ serie, voelt alles fysiek en op een nostalgische wijze intiem. Niet overmatig gebruik van CGI, maar echte props en kleinschalige sets. Naast Star Wars-nostalgie zit de show ook tjokvol verwijzingen naar oude westerns en samoerai-films.

Oftewel: Nostalgie, nostalgie en nog eens nostalgie. Het internet is al helemaal losgegaan met Baby Yoda, met briljante fanvideo’s als resultaat. Check hier bijvoorbeeld hoe het groene wezentje het opneemt tegen Palpatine. Of hoe hij Captain America te hulp schiet in Avengers: Endgame.

80’s sitcom

Maar wat nou als je die nostalgie omarmt en je je voorstelt hoe The Mandalorian er als een sitcom uit de jaren tachtig uit zou hebben gezien? Een fan genaamd Gareth Wood geeft je nu een antwoord op hoe dat eruit zou hebben gezien. Hij heeft een intro voor de Star Wars serie gemaakt, compleet met crappy VHS-filter en het kenmerkende sitcom-stijltje.

Je kent het wel: de clips uit de serie, die bevriezen om een personage en de acteur erachter uit te lichten. De video ging op Facebook viral met een half miljoen views, om vervolgens eraf gehaald te worden door Disney. Op dit moment kun je de video gelukkig alsnog op YouTube checken. Vergeet niet je geluid aan te zetten, want een 80’s sitcom intro is niet compleet zonder cheesy theme-song!

If The Mandalorian was an 80’s sitcom

TheMandalorian #starwars #disneyplus

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Fan voorziet The Mandalorian van ronduit briljant 80’s intro
Sluiten